Oyuncaklar görücüye çıktı

3. Toyzeria Oyuncak Fuarı kapılarını ziyaretçilerine açtı. 'Güvenilir ve Sağlıklı Oyuncak' sloganını ön plana çıkaran fuarda, CE belgesiz oyuncaklar s

3. Toyzeria Oyuncak Fuarı kapılarını ziyaretçilerine açtı. 'Güvenilir ve Sağlıklı Oyuncak' sloganını ön plana çıkaran fuarda, CE belgesiz oyuncaklar sergilenmiyor. Fuar, 28 Kasım'a kadar açık kalacak. Fuara 16 yaşından küçükler alınmıyor. Organizatörler, bu durumu, fuarın tedarikçi ve perakendiciye yönelik olmasından kaynaklandığını ifade etti.

İstanbul Fuar Merkezi 9. ve 10. Hollerinde 12 bin metrekarelik alanda açılacakToyzeria Oyuncak Fuarı'na yerli ve yabancı 120 firma katılıyor. Dünya Oyuncakçılar Birliği, Avrupa Oyuncakçılar Birliği, Sağlık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Dış Ticaret Müsteşarlığı ve Türk Standartları Enstitüsü'nün (TSE) destek verdiği organizasyonda bilgisayar oyunları ve video oyunlarının yanı sıra bahçe oyuncakları, bisikletler ile akülü arabalar öne çıkıyor.

Oyuncakçılar Derneği (OYDER) Başkanı Ahmet Alioğlu, fuarın açılışında yaptığı konuşmada, "Toyzeria 2010, Türkiye'deki oyuncak sektörünün dünyaya duyurulmasında önemli bir işlevi yerine getirecek." dedi.

Oyuncak Fuarı'nda yer alan firmalar da organizasyondan umutlu. Pilsan Oyuncak AŞ Satış Müdürü Havva Ardal, organizasyonla yeni ürünlerini tanıtmayı, müşterileri ve bayileri ile bir araya gelmeyi amaçladıklarını belirtti. Ürünlerinin çocuk sağlığına uygun olduğunu belirten Ardal, "Gerekli belgelerimiz, kalite sertifikalarımız, TSE ve İSO belgelerimiz var. Daha önce çocuk güvenliği ve sağlığına yönelik Sağlık Bakanlığı Hıfzıssıhha Enstitüsü ile birlikte ortak çalışma yaptık. Bu noktada çok sayıda uyarıcı broşür ve CD hazırlandı. Fuarda da çocukların sağlığı adına kalifiye firmalar olduğunu görüyoruz." dedi.

Oyuncak fuarında ilk defa katılan Ceren Kırtasiye ve Oyuncak'tan Taha Keresteci de firma olarak kalite ve sağlığa önem verdiklerini vurguladı. Keresteci, niteliksiz ürünlerin piyasayı olumsuz etkilediğine işaret ederken, "Sağlıksız ürünlerin satışını yapmıyoruz, CE belgemiz var. Bunun yanında devamlı fabrika denetimleri yaptırıyor, rapor hazırlatıyoruz. Ürünlerimizi kontroller dahilinde satışa sunuyoruz. Çünkü çocuklar bizim için çok önemli." ifadelerini kullandı.

Vira Eğitim Araçları'ndan Dila Alişanoğlu, ithalatçı bir firma olduklarını, ürünlerini Avrupa ülkelerinden satın aldıklarını söyledi. Alişanoğlu, "Mallarımız, ürünlerimiz, Çin menşeili olsa da güvenilir. Tüm ürünlerimiz TSE ve CE Belgelidir. Testlerden geçiyor. Gümrük işlemlerinde de bunu sunuyoruz. Çocuklar için tehlike oluşturan unsur olduğunda Türkçe olarak uyarı ibaresi koyuyoruz." açıklamasında bulundu.