Kartal tekrar istiyor

Basketbolda ülkemizi Eurocup'ta temsil eden Beşiktaş Cola Turka, B Grubu'ndaki ikinci maçında Almanya'nın...


Basketbolda ülkemizi Eurocup'ta temsil eden Beşiktaş Cola Turka, B Grubu'ndaki ikinci maçında Almanya'nın Goettingen takımıyla karşılaştı. Mücadelenin ilk yarısında tutuk bir oyun sergileyen temsilcimiz ikinci yarıda büyük bir çıkış yaparak öne geçse de, son saniyelerde hakemlerin yaptıkları kural hataları sonucunda salonu üzgün terketti.
Maçın hakemleri, Goettingen'in bitime 19.8 saniye kala attığı basketin ardından mola alan Beşiktaş'a 14 saniye hücum süresi tanıyarak ilk kural hatasını yaptı. Ancak yetmedi, bu sürenin ortasında masa hakemleri kronometreyi yaklaşık 4 saniye durdurup başlattığı için, rakibe de ekstra 4 saniyelik hücum şansı tanımış olundu. Bu hataları video görüntüleriyle ispatlayan ve ULEB'e itirazda bulunan siyah-beyazlı kulüp, karşılaşmanın tekrarını istedi.

'Bize hak verdiler'
Beşiktaş Kulübü Amatör Şubelerden Sorumlu Yönetici Şeref Yalçın, hem mücadeleyi yöneten hakemlerin, hem de masa hakemlerinin kural hatası yaptıklarını, bu nedenle itirazda bulunduklarını ve maçın yüzde yüz tekrarını beklediklerini söyledi.
Yalçın, ULEB yetkililerinin de kendilerini haklı gördüğünü belirtirken, maçın yüzde yüz tekrarını beklediklerini ve bu konudaki hukuki işlemleri devam ettireceklerini sözlerine ekledi.