Kapıkule davası beraatle sonuçlandı

Kapıkule Sınır Kapısı'nda görevli gümrük ve gümrük muhafaza memurları ile gümrüksüz satış mağazası sahibi ve çalışanlarına yönelik operasyon kapsamınd

Kapıkule Sınır Kapısı'nda görevli gümrük ve gümrük muhafaza memurları ile gümrüksüz satış mağazası sahibi ve çalışanlarına yönelik operasyon kapsamında 19 kişi hakkında açılan dava beraatle sonuçlandı.

Edirne 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın karar duruşmasına, tutuksuz sanıklar İbrahim Halil Ekinci, İsmet Gürler, Ayşe Topçu, Nizamettin Derinyar, İdris Demirkan, Mustafa Sepin, Akif Sayan ve Ruhi Beyazıt ile avukatları katıldı.

Duruşmada söz alan Edirne Gümrük ve Muhafaza eski Başmüdürü İbrahim Halil Ekinci, dosya içerisine iddia makamı tarafından konulan telefon görüşmesinin aleyhinde yorumlandığını söyledi.Telefon görüşmesinin tamamen memuru uyarmak niyetiyle olduğunu ifade eden Ekinci, söz konusu görüşmelerin aleyhinde yorumlanmasını istemediğini belirtti. Daha önce verdiği ifadesinin geçerli olduğunu ifade eden Ekinci, mahkeme heyetinden beraatini istedi. Diğer sanıklar İsmet Gürler, Ayşe Topçu, Nizamettin Derinyar, İdris Demirkan, Mustafa Sepin ve Ruhi Beyazıt da suçlamaları kabul etmediklerini açıkladı.

Yapılan duruşma sonucunda Edirne 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Turgut Emiroğlu, sanıkların ayrı ayrı beraatine karar verildiğini açıkladı.

Yaklaşık 4 yıldan bu yana yargılandıkları davadan beraat eden sanıklar büyük sevinç yaşadı. kararın açıklanmasının ardından bir birilerine sarılan gümrükçüler gözyaşlarını tutamadı.