Gmis'ten Chp'ye Ziyaret

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ramis Muslu ve Yönetim Kurulu, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanlığını ziyaret etti.

Gmis'ten Chp'ye Ziyaret
CHP İl Başkanı Osman Yayla, GMİS'in partilerine yaptıkları ziyaret nedeniyle onur duyduklarını vurgulayarak, "Ülkemizin, bölgemizin, halkımızın sorunları büyük. Bizler bu sorunların çözümü için elimizden gelen katkıyı vermeye çalışıyoruz. Sık sık önerilerimizi dile getiriyoruz. Bu önerilerimizi yine Zonguldak'la bütünleşmiş bir sivil toplum örgütümüz olan maden işçileri sendikamızla da her zaman paylaşıyoruz" dedi.
GMİS Genel Başkanı Ramis Muslu, sendika olarak siyasi partilere ve sivil toplum kuruluşlarına yaptıkları ziyaretleri kurumda yaşanan kazalar ve sıkıntılar nedeniyle aksattıklarını ancak bayram sonrası birkaç gün fırsat yakalayabildiklerini vurguladı. Muslu, "Yine önümüzde bir toplu sözleşme sürecimiz var. Önümüzdeki hafta taslak çalışmalarına başlıyoruz. Yine önümüzdeki yılbaşında sendikamızın genel kurul çalışmaları başlayacak. Yine 2011 Haziran'ında ülkemizin geleceğini ilgilendiren genel seçimlerimiz var. Sorunlarımız ülke olarak, yöre olarak büyük. TTK'nın sorunları var. En kısa zamanda kuruma işçi alımı gerçekleşmezse önümüzdeki yıl emeklilikler nedeniyle kurumdaki işçi sayısı 10 binin altına düşecek. Şuan zaten Genel Müdürün bin 500 acil işçi alımı talebi var. Ülkemizin enerjiye olan ihtiyacı malum, burada 100-150 yıllık kömür rezervimiz üretilmeyi bekliyor" diye konuştu.