Generallerin Açığa Alınması

İçişleri Bakanı Beşir Atalay ve Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'ün talimatları ile açığa alınan generallere Hantepe baskını şehitlerinden Piyade Uzman Çavuş Ayhan Say'ın babasından tepki geldi

İçişleri Bakanı Beşir Atalay ve Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'ün talimatları ile açığa alınan generallere Hantepe baskını şehitlerinden Piyade Uzman Çavuş Ayhan Say'ın babasından tepki geldi. Hasan Say, "Bunlara evlat teslim edilmez" dedi.
YAŞ'ta terfi ettirilmeyen Balyoz davası sanığı Tümgeneral Halil Helvacıoğlu, Tümgeneral Gürbüz Kaya ve Tuğamiral Abdullah Gavremoğlu açığa alınarak yetkilerine son verildi. Tümgeneral Gürbüz Kaya'nın Hakkari 3. Taktik Tümen Komutanı olduğu dönemde sorumluluk sahasına giren Hantepe'deki karakol baskınında oğlu Piyade Uzman Çavuş Ayhan Say'ı şehit veren Hasan Say, "Bunlara evlat emanet edilmez. İnşallah artık bu son olur. Zaten görev yapması mantıklı değil. Bu ve bunun gibi insanlara evlat emanet edilmez.
Ümitlerle sevgilerle ve hayallere dolu gençlerimizi bunlara emanet edemeyiz. Dileriz ki bu ilk ve son olur" diye konuştu.
Herkesin görevini ve haddini bilmesi gerektiğini ifade eden Say, şöyle devam etti:
"Bu umarım 2-3 kişiyle kalmaz ve daha derinlerde bulunan kişiler bulunur. Burada ki ihmale zemin hazırlayan kişiler daha derinlerde bulunabilir. Bunların daha ince şekilde araştırılması lazım. Gidenler geri gelir mi? Elbette geri gelmez. Ancak umarım bu son olur. Kendilerine rant mı sağlıyorlar bilmiyorum ama inşallah bu adamlar bir daha göreve dönmezler. Biz devlet büyüklerinden çok bekledik. Bunu araştıran ve üzerine giden hukukçular derneği ve basın oldu. Kendi evlatlarını şehit eden, teröristlere
baskın yapmayıp da Heron görüntüleri çıktıktan hemen sonra bunları sızdıranlara baskın yapanları da anlamak mümkün değil. Heron görüntülerinin çıkması evladımızın şehit olmasından bizlere daha acı verdi. Bütün baskınlar neden takip edilmedi. Baskını yapan ve sızanlar gelip gidiyor da biz gidemiyor muyuz?"
Hakkari'nin Çukurca ilçesine bağlı Hantepe'de 20 Temmuz 2010'da, karakola yapılan saldırıda 7 askerimiz şehit olmuştu.
Hantepe'de Heron'ların, PKK saldırılarını tespit ettiği ileri sürülmüş, birçok merkezden "BBG evi gibi seyredilmesine" rağmen, bölgeye bir yardım gönderilmediği iddia edilmişti.