CHP binası işgal edildi

CHP Mersin İl Başkanlığı binası, Akdeniz Çivi Fabrikası’nda işten çıkarılan yaklaşık 50 işçi tarafından işgal edildi.



CHP Mersin İl Başkanlığı binası, Akdeniz Çivi Fabrikası’nda işten çıkarılan yaklaşık 50 işçi tarafından işgal edildi.



Sabah saatlerinde Mersin CHP İl Başkanlığı binasına saat 9.00 civarında gelen 50 dolayında Akdeniz Çivi çalışanı binaya girdi. İşçiler, Mersin Belediye Meclisi’nin CHP’li üyesi Serhan Düvenci’nin sahibi olduğunu belirttikleri Akdeniz Çivi Fabrikası’nda sendikalı oldukları için işten çıkarıldıklarını belirterek, slogan atmaya başladı.

DİSK'e bağlı Birleşik Metal İş’e üye oldukları, 24 gün önce işten çıkarıldıkları ve işlerine geri dönmek istedikleri öğrenilen işçiler, üç katlı binanın pencerelerine çıkarak, “Susma Haykır Sendika Hakkını, Direne Direne Kazanacağız” şeklinde slogan attılar. Sorunlarını dile getiren “Üyeniz olan patron bizi işten attı” gibi dövizler de asan işçiler binanın giriş kapısını da kilitlediler.

CHP İl Binası camlarına Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun fotoğrafını ve "Sendika haklarını kullanım ile anlayışını programınıza aldınız. Patron belediye meclis üyesi, olunca değişiyor mu? Anayasal ahkkımız olan sendikalı olma hakkımız kullandık. Üyeniz olan patron bizi işten attı ve Cumhuriyet resepsiyonuna katılmadınız, işten atılan Türkan Albayrak’ı ziyaret ettiniz. Kutluyoruz" yazılı dövizleri astılar.

İşçilerin binaya girmesinden sonra polis ekipleri de olay yerine geldi. Daha sonra da Mersin Emniyet Müdürü Arif Öksüz ve CHP il başkanı Yılmaz Şanlı olay yerine ulaştı. Öksüz ve Şanlı kapının içeriden kilitli olması nedeniyle binaya giremedi. Çevik kuvvet ekipleri de olay yerinde önlem alırken, işçilerin binadaki eylemi devam ediyor

İşgale itfaiye ekiplerinin merdiven desteği ile müdahale etmek isteyen güvenlik güçleri, işçilerin pencerelere çıkarak ''itfaiye sokağa girerse intihar ederiz'' tehdidi karşısında, geri çekildi. İtfaiye ekipleri ve 112 acil servis ekipleri olası olaylara karşı sokak girişinde hazır bekletiliyor.

Bu arada, İHD Mersin Şube Başkanı Ali Tanrıverdi, bilgi almak için olay yerine girmek isteyince polis ekipleri sokağa girişin yasak olduğunu belirtti. Polise direnen Tanrıverdi, beraberindekilerle sokak dışına çıkartıldı. Ayrıca sokakta bulunan Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Mersin Şube Başkanı Yılmaz Bozkurt da, sokak içerisinden dışarı çıkarılmasının tebliğ edilmesinin ardından, beraberindekilerle duruma tepki gösterdi.

Polis ekipleri, bu grubu da sokak dışına çıkarttı.

Öte yandan, kendisinin de işten çıkartıldığını belirterek parti binasına girmek isteyen bir kişi de polis ekiplerince sokak dışına çıkartıldı.

Bu olaylar sırasında arbede yaşandı.

Bu arada, parti binasının bulunduğu bazı iş yerlerinin ise kepenklerini kapattığı görüldü.

AA/ANKA

Fotoğraflar: Akşam İstihbarat