Bulgar Heyeti Erzincan'da...

"Hayat boyu öğrenme" programı kapsamında Bulgaristan'ın Vratsa kenti bölge eğitim kurulu heyeti "İlköğretimde Çalışma Motivasyonu" konulu proje kapsamında Erzincan'a geldi.

Bulgar Heyeti Erzincan'da...
Erzincan İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün T.C Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Hayat Boyu Öğrenme Programı(LLP) 2010 teklif çağrısı döneminde hazırlamış olduğu Comenius Bölgesel Ortaklık (Regio) projesinin kabul edilmesinin ardından "Motivation of the Primary School Pupiis for Studying" isimli projesi kapsamında Erzincan'da temaslarda bulunan ortak ülke olan Bulgaristan heyeti Erzincan Valiliği'ni ziyaret etti.
Erzincan Valisi Abdulkadir Demir tarafından karşılanan heyet Erzincan'da bulundukları temaslar hakkında görüş alışverişinde bulundular. Ziyaret dolayısıyla bir açıklamada bulunan Vali Abdulkadir Demir Bulgar heyetinin ziyaretinden dolayı mutluluk duyduklarını ifade ederek Bulgaristan'ın Türkiye'nin hem komşu ülke olması hem de kültürel anlamda birçok ortak yönünün olduğunu belirterek, eğitim amaçlı yürütülen bu tür projelerin önemine dikkat çekti.
Bölge Eğitim Kurulu Başkanı Galina Evdenova Gotseva ise yaptığı konuşmada kendilerini kabul eden Vali Abdulkadir Demir'e teşekkür ederek yaptıkları çalışmaların gönüllülük ilkesine, resmi sorumluluklara, öğrencilerin ve ailelerinin tercihlerine uygun olarak düzenleneceğini belirterek, eğitimin Avrupa standartlarına çıkarılması, kişisel ve kurumsal kapasitenin artırılmasına katkıda bulunacağını söyledi.
Galina Evdenova Gotseva ortaklaşa yürüttükleri bu proje ile veli ve öğretmenlere yönelik eğitimler, seminerler yapılarak bölgedeki farklı uygulamalar incelenecek, ortak ülkeden gelen gruba bölgedeki örnek uygulamalar, uygulamalarda varsa tespit edilen aksaklıkların giderilmesi için ortak çalışmalar yapılacak dedi. Konuşmaların ardından Erzincan Vali Yardımcısı Abdullah Çiftçi tarafından heyete Erzincan'ın tanıtım kitabı ile birlikte bakır işlemeli tabak hediye etti. Bulgar heyeti de Vali Yardımcısı Çiftçi'ye kendi yörelerine özgü tahta işlemeli saat hediye ettiler.
PROJE ORTAKLARI VE AMACI
Erzincan İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Özel Fidem İlköğretim Okulu, İl Halk Kütüphanesi ile Bulgaristan-Vratsa Regional Inspectorate of Education ( Bölgesel Eğitim Müdürlüğü) arasında yürütülen ortak proje kapsamında Erzincan'da ve Bulgaristan'da yapılan eğitim çalışmalarının karşılaştırılması ve değişimi, toplantılar, araştırmalar, çalışma oturumları, seminerler, bilgi toplama gibi çalışmalar yapılıyor.