Aski Eski Adana'yı Yeniliyor

ASKİ Genel Müdürü Seyfettin Yılmaz, eski Adana mahallelerinde yapılmakta olan kanalizasyon ve yağmur suyu şebeke yenileme çalışmalarını yerinde inceledi.

Merkez Seyhan ilçesinde Alidede, Sarıyakup, Beşocak, Türkocağı, Ulucami, Karasoku mahallelerinde yapılmakta olan kanalizasyon ve yağmur suyu şebeke yenileme çalışmaları ile ilgili ASKİ personelinden bilgi alan ve mahallinde inceleme yapan Seyfettin Yılmaz, "Bu mahallelerimizde proje kapsamında toplam 9 bin 350 metre şebeke yenilenecek. 2 bin 250 metresi yenilendi, kalan kısım ise en az iki ekiple çalışma yapılarak en kısa sürede tamamlanacak" dedi.
Şu anda yapımı devam eden kanalizasyon ve yağmur suyu şebekesi yenileme çalışmalarının çok zor şartlarda gerçekleştirildiğini söyleyen Yılmaz, "Sokakların dar olması sebebi ile istediğimiz hızda gidemiyoruz. Araçlarımız ve iş makinelerimiz manevra yapmakta zorlanıyor. Ancak tüm zorluklara rağmen çalışmalarımız tamamlanacak ve sorunlarınız çözülecek. Ayrıca bölgenin SİT alanı olması sebebiyle Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'ndan kazı yapma izni alındı. Çalışmalarımız müze müdürlüğümüz kontrolünde yapılmaktadır" diye konuştu.
Kanal Yatırım Dairesi Başkanlığınca 20 ayrı noktada çalışma yapıldığını, kanalizasyon çalışmaları yapılırken kanalizasyon abonelerinin yeni hat üzerine alındığını, galvanizli demir boru olan içme su şebekelerinin ise ücretsiz olarak yenilendiğini belirten Yılmaz, bu çalışmalar neticesinde hem içme suyu kayıp kaçaklarının takibinin koordineli olarak yapılacağını, hem de galvanizli ve paslı çürümüş abone borularının değiştirilerek vatandaşların daha sağlıklı su içmesinin sağlanacağını sözlerine ekledi.