Vali Çolak Siirt-eruh Yolundaki Çalışmaların Devam Ettiğini Bildirdi

Siirt Valisi Musa Çolak, eski Eruh yolu, Ilısu Baraj suları altından kalacağından 8 yıl önce yapımına başlanan yeni Eruh yolundaki çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Çalışmalar hakkında bilgi veren ve Siirt-Eruh yolunun 57 kilometre olduğunu belirten Vali Musa Çolak, 26 kilometrelik bölümün köprüleri ve satıh kaplamasının yapıldığını dile getirdi. Kalan 35 kilometrelik yolda çalışmaların sürdüğünü aktaran Çolak, toprak işi üst yapısının bittiğini ve yakında asfalt döküleceğini ifade etti. Bu yol sebebiyle Botan Çayı üzerinde 350 metre uzunluğunda 40 metre genişliğinde köprü yapıldığını anlatan Vali Çolak, Zarova Çayı üzerindeki köprü çalışmalarının sürdüğünü
vurguladı. Vali Çolak, "Buradaki hedefimiz Habur'a kavuşmaktır. Siirt'in geleceği, ilerlemesi, kalkınması ve son durak olmaktan kurtulmasında en önemli faktörlerden birisi de Siirt-Şırnak yoludur. Ulaşım kalkınmanın en önemli faktörüdür" dedi.
Yolun bitmesiyle birlikte ulaşım, turizm, ticaret ve sanayinin de gelişmesine sağlayacağını dile getiren Çolak, bu yolun Siirt'in geleceği olduğunu söyledi.