OMÜ'nün Avrupalı proje ortaklarından Rektör Akan'a ziyaret

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Başkanlığı'nın Türk Ulusal Ajansı aracılığı ile yürüttüğü, hayat boyu öğrenme ortaklığı Grundtvig program

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Başkanlığı'nın Türk Ulusal Ajansı aracılığı ile yürüttüğü, hayat boyu öğrenme ortaklığı Grundtvig programı kapsamında 'Bit Generation' isimli projenin ortaklarından olan 19 Mayıs Üniversietisi Rektörü'ne İsveçli ortaklarından nezaket ziyareti gerçekleştirildi. İsveç'ten Proje Koordinatörü Asa Jarevik ve Norveç'ten Eğitim Koordinatörü Lars Nicklas Martinsson, Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan'ı makamında ziyaret ederek üniversitenin ortaklığa verdiği destek için teşekkür etti.

Ziyarette, Avrupalı konuklar, Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nin kaliteli eğitim anlayışını ve eğitim alanında geleceğe yönelik projelerinin hedeflerini beğendiklerini dile getirdi. OMÜ Yaşar Doğu Beden Eğitimi Ve Spor Yüksek Okulu Proje Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Menderes Kabadayı ve Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bünyamin Şahin'le yaptıkları çalışmaların verimli geçtiğini ifade eden konuklar, kendilerine yapılan sunumlardan da önemli kazanımlar elde ettiklerini, bilgi ve iletişim teknolojileri alanında Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nin çalışmalarına ortak olmakla doğru bir girişimde bulunduklarını belirtti.

Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan, teknoloji kullanımı yeterliliğini ve üretim verimliliğini dünyanın küreselleşme hızına ayak uydurur duruma getiremeyen toplumların gelecekte yönetilen ya da yönlendirilen kalabalıklara dönüşeceğine vurgu yaptı. "Günümüzde yalnızca doğru bilgiyi bulmak ve onu verimli kullanmak yeterli olmamaktadır. Bunlarla beraber doğru bilgiyi üreten de olmalıyız. Üniversitemizin eğitimde bilgi ve iletişim teknolojilerine yaptığı yatırımların ve ürettiği 'Bit Generation' gibi projelerin temelini bu düşünce oluşturmaktadır. Öğrenci merkezli eğitim hizmetlerimizin en temel hedeflerinden biri de; bilgi ve teknolojiyi etkin ve verimli kullanan, bilime dayalı karar alma süreçlerinde doğru bilgi üretimine katkıda bulunan ve kendisini küresel rekabete en iyi şekilde hazırlayan gençler yetiştirmektir." diyen Rektör Akan, "Biz, bilgi ve iletişim teknolojileri alanındaki hızlı gelişmelerin ve bunların toplumsal yaşama yansımalarının, özellikle dünya ülkeleri arasındaki sosyo-ekonomik uçurumun her geçen gün daha da derinleştirdiğinin farkındayız. Bu durumun küresel bazda bir sorun olarak tartışılmasını beklemeden öğrencilerimizi ve halkımızı bu kapsamda vermiş olduğumuz eğitimlerle geleceğe hazırlıyoruz." dedi.

BESYO Müdür Yrdımcısı ve 'Bit Generation' Proje Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Menderes Kabadayı da, İsveç'te ilki yapılan proje toplantısının ikincisini Türkiye'de yapıyoruz. Bu kapsamda üniversitemize gelen misafirlerimize eğitim sistemimizi, proje kapsamında yaptığımız çalışmalarımızı, ilimizi ve ülkemizi tanıtıcı sunumlar yaptık. Programımızın bundan sonraki kısmında ise Uzaktan Eğitim Merkezi'ni ziyaret edip, bazı sınıflarda derslere katılıp misafirlerimizin öğrencilerimizle iletişime geçebilecekleri küçük bir panel düzenleyeceğiz. Misafirlerimizin de ifade ettiği gibi imkanlar ve potansiyel bakımından Avrupa Birliği üyesi ülkelerden geri kalır bir yanımız yok denecek kadar azdır. Hatta bazı alanlarda birçok ülkeden çok daha ileri durumdayız. Genç ve dinamik nüfusumuz ise en büyük avantajlarımızdandır. Bilgi ve iletişim teknolojileri perspektifinden düşündüğümüzde, günümüzde 'bilgi' sermaye olmuştur. Bunun en belirgin göstergelerinden bazıları da; hızlı teknolojik değişimler, gelişen bilim ve küreselleşmedir. Çağdaş toplulukların gelişmişlik düzeyleri ürettikleri bilim ve teknoloji ile ölçülmektedir. Bunu başarmanın da yolu eğitimden geçmektedir. 'Bit Generation' ve benzeri projelerimizde bizlerden desteklerini esirgemeyen Türkiye Ulusal Ajansı'na bu vesileyle tekrar teşekkür ederim." açıklamasını yaptı.

Rektör Akan ziyaretin sonunda misafirlere kristal Atatürk heykelciği hediye etti.