Oltu'nun Sesi Gazetesi'nin 10 Bin Gururu

25 Mart 1973 yılında yayın hayatına 'merhaba' diyen Oltu'nun Sesi Gazetesi, bugün 10 bininci sayısını çıkardı.

Oltu'nun Sesi Gazetesi'nin 10 Bin Gururu
İlk çıkarıldığı günden bugüne tam 37 yıl boyunca aralıksız çıkarılan gazetenin 10.000'nci sayısının basımı öncesi çalışanlar küçük bir kutlama yaptı.
Gazetenin baskı tesisinde organize edilen kutlamaya İlçe Kaymakamı Fatih Çobanoğlu, Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek, İlçe Emniyet Müdürü Aliosman Küçükalkan ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Arslan'da sürpriz bir katılım gerçekleştirdi.
Gazete çalışanlarının haklı gururuna ortak olan misafirler, oldukça zor şartlarda ve sıkıntılar içerisinde yıllardır aksatmadan çıkarılan gazetenin 10.000'nci sayıya ulaşmasının büyük bir gurur vesilesi olduğuna işaret ettiler.
Oltu'nun Sesi Gazetesi Sahibi Hüseyin Arık'ın misafirleriyle yakından ilgilendiği minik kutlamada duygularını aktaran Arık, "Yıllardır bu gazeteyi ayakta tutmanın mücadelesini veriyoruz. Bu bir ekip işi. Tüm çalışanlarımızla bir ilçede hele de günlük gazete çıkarmanın bu denli zor ve ağır şartlarda sürdürülebilirliğini sağlamak bir hayli güç bir durum. Bu meslekte, geliriniz sınırlı iken gideriniz devamlı artıyor. Ayakta durulması ve günün şartlarına ekonomik koşullarına dayanma ve direnmenin oldukça zor olduğu bir sektörün içerisindeyiz. Ancak tüm bu sıkıntılara rağmen sorumluluğumuzun da bilincindeyiz. Bizler bu mesleği seviyoruz, severek yapıyoruz. Gazetecilik bizim yaşam tarzımız, ekmeğimiz, işimiz. Nice onbininci yıllara." dedi. Arık, daha sonra kutlamada kendilerini yanlız bırakmayan misafirlerine şükranlarını sundu.
İlçe Kaymakamı Fatih Çobanoğlu ve Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek ise yıllardır büyük bir sorumluluk ve duyarlılık örneği sergileyen, ilçenin sosyo-kültürel yapısına karşı daima hassas bir yayın politikası izleyen Oltu'nun Sesi Gazetesi'nin yine ilçenin bir anlamda tanıtımı ve ilçe dışındaki sesi olma misyonu üstlendiğine katkı yaptığına vurgu yaparak gazete çalışanlarını kutlayıp, başarılarının devamı temennisinde bulundular.