Öğretmenler havanda su dövdü

Öğretmenler Günü'nde Türk Eğitim-Sen'e bağlı öğretmenler ilginç bir eyleme imza attı. Öğretmenler, kendi arkadaşlarından birini hükümet yapıp eline iç

Öğretmenler Günü'nde Türk Eğitim-Sen'e bağlı öğretmenler ilginç bir eyleme imza attı. Öğretmenler, kendi arkadaşlarından birini hükümet yapıp eline içi su dolu havanı verdikten sonra açıklama yaparak, hükümeti eleştirdi. Sendikanın Kayseri Şube Başkanı Ali İhsan Öztürk, "Her 24 Kasım'da rencide ediliyoruz. Hükümet adeta havanda su dövüyor." dedi.

Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan ilginç eylemde, elindeki havanla su döven hükümet yazılı öğretmene bakarak konuşma yapan Ali İhsan Öztürk, Öğretmenler Günü nedeniyle yapılan kutlamalara çağrılmamalarından dolayı sitem etti. Kendilerin süslü salonlara ihtiyaç duymadığını dile getiren Öztürk, orada olmalarından dolayı birilerinin rahatsız olduğunu söyledi.

Öğretmenlerin, bütün fedakarlıklarla gençleri yetiştirmek için mücadele verdiğini kaydeden Öztürk, 24 Kasım günü öğretmenlerin rencide edildiğini belirterek, "Öğretmenler günü yaklaştığında bir maaş ikramiye veriyoruz diye açıklama yapıyorlar. Ders ücretlerini 2 katına çıkarttıklarını söylüyorlar. Bizi rahat bırakın. Yıllardır geldiniz havanda su dövdünüz. Yağ çıkartabildiniz mi? Ama bu öğretmenler bir gün meyveleri toplayacak." diye konuştu. İlginç eyleme vatandaşlar da ilgi gösterdi. Vatandaşlar, öğretmenlerin ne yaptığı anlamaya çalıştı.