Mudanya Çevre Yolu 26 Yıl Sonra Yapılıyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Mudanya Belediyesi'nce 1984 yılında planlara işlenmesine rağmen bir türlü hayata geçirilemeyen Mudanya-Bursa çevre yolu için düğmeye bastı

Mudanya Çevre Yolu 26 Yıl Sonra Yapılıyor
Bursa Büyükşehir Belediyesi, Mudanya Belediyesi'nce 1984 yılında planlara işlenmesine rağmen bir türlü hayata geçirilemeyen Mudanya-Bursa çevre yolu için düğmeye bastı. Yol üzerinde kalan 20 binadan 17'sinin sahipleriyle anlaşılırken, kamulaştırmanın ardından önümüzdeki günlerde yıkıma başlanacak.
Bursa'da ulaşım meselesini raylı sistem ve kavşak düzenlemelerinin yanı sıra alternatif yeni yollar açarak çözen Büyükşehir Belediyesi, merkeze bağlı ilçelerde de ulaşım yatırımlarına hız verdi. Bursa'nın sahille buluşma noktası olan, özellikle yaz aylarında trafik ve otopark sıkıntısının had safhaya ulaştığı Mudanya'ya çevre yolu yapılacak. Mudanya Belediyesi tarafından 26 yıl önce 1/1000 ve 1/5000'lik planlara işlenen ancak bir türlü hayata geçirilemeyen Mudanya-Bursa çevre yolu için devreye giren Büyükşehir Belediyesi, yol üzerinde kalan 20 binanın kamulaştırılması için çalışmalara başladı. Bu binalardan 17'sinin sahibi ile anlaşmaya varılırken, işlemlerin tamamlanmasının ardından yıkım çalışmalarına başlanacak.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, beraberindeki Mudanya Belediye Başkanı Hasan Aktürk ile birlikte Mudanya-Bursa çevre yolu üzerinde incelemelerde bulundu. Çevre yolunun Mudanya için hayati önem taşıdığını belirten Başkan Altepe, "Özellikle yaz aylarında burada trafik içinden çıkılmaz bir hal alıyor. Trafiğin nefes alması için bu yolun bir an önce hayata geçmesi gerekir. Hemen çalışmalara başladık. Batı- doğu istikametinde trafiğin yükü bu yola aktırılacak. Bürokratik işlemlerin tamamlanmasının ardından kamulaştırdığımız binalarda yıkımlara hemen başlayacağız" diye konuştu.
Mudanya Belediye Başkanı Hasan Aktürk ise 1984 yılında yine kendi belediye başkanlığı döneminde çevre yolunu planlara işlediklerini hatırlatarak, "Ancak yolu bir türlü açmak mümkün olmadı. İlçe merkezinde özellikle yaz aylarında trafik yoğunluğu çok artıyor. Bu dönem Büyükşehir Belediyemizin fedakarlığı sayesinde önemli bir mesafe kat ettik. Kamulaştırma büyük ölçüde bitti ve hak sahiplerinin birçoğu paralarını bile aldı. Büyük vasıtaların yükünü de çekebilecek olan bu yol batı- doğu yönünde önemli bir rahatlama sağlayacak. Desteği için Başkanımız Recep Altepe'ye teşekkür ediyoruz" dedi.
Aktürk, kamulaştırmaların 2 milyon 700 bin TL'ye mal olduğunu ve yolun asfaltlanmasının da Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacağını sözlerine ekledi.