Bu yetki neden şimdi kullanılıyor?

Bakanların emriyle 3 generalin açığa alınmasına CHP'den sonra MHP de tepki gösterdi. MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Bu yetki neden şimdi kullanılıyor?" dedi.

Bu yetki neden şimdi kullanılıyor?
YAŞ toplantılarında Balyoz soruşturmasında sanık oldukları gerekçesiyle terfi ettirilmeyen 2 tümgeneral ve bir tuğamiral açığa alındı.

İlk olarak İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Balyoz Davası sanığı ve çok sayıda fişleme dosyasında imzası bulunan Jandarma Tümgeneral Halil Helvacıoğlu’nu açığa aldı.

Bu gelişmenin ardından Lübnan ziyareti öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başbakan Erdoğan, diğer iki komutanın da Milli Savunma Bakanı tarafından açığa alınacağını belirtti. Vecdi Gönül de geçtiğimiz pazartesi günü itibariyle Tümgeneral Gürbüz Kaya ve Tuğamiral Abdullah Gavremoğlu'nun da açığa alındığını açıkladı.

Muhalefet partileri 3 generalin bakanların talimatıyle görevden alınamasına sert tepki gösterdi.

CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, bakanların emriyle 3 generalin açığa alınmasını "İntikam, bu da darbe, bu da sivil darbe" olarak nitelendirdi.

MHP Grup Başkanveli Oktay Vural da konu ile ilgili olarak şu soruyu yöneltti. Vural, " Bu yetki neden şimdi kullanılıyor?" dedi.