Mezun Olduğu Okula 'Başkan' Olarak Geldi

Mersin'in merkez ilçe Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, yıllar önce mezun olduğu okula bu kez 'belediye başkanı' olarak geldi

Mezun Olduğu Okula 'Başkan' Olarak Geldi
Mersin'in merkez ilçe Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, yıllar önce mezun olduğu okula bu kez 'belediye başkanı' olarak geldi. Okuldaki eğitimcilerin 'Öğretmenler Günü'nü de kutlayan Tuna'ya, mezuniyetini belgeleyen 'ilköğretim diploması'nın fotokopisi verildi.
Yalınayak Mahallesi'nde eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdüren Şehit Hüseyin Avni Bey İlköğretim Okulu'nu ziyaret eden Tuna, burada 'Öğretmenler Günü' kapsamında hazırlanan kutlama programına katıldı. Toroslar İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Çetinkaya'nın da katıldığı etkinlikte Tuna, eğitimcilerin 'Öğretmenler Günü'nü kutladı. Duygu dolu anlar yaşayan Tuna'ya, Faruk Çetinkaya tarafından ilköğretim okulundan mezun olduğunu belgeleyen diplomasının fotokopisi takdim edildi.
Yıllar önce mezun olduğu okula yeniden gelerek, geçmiş yılların anısını bir kez daha yaşadığını ve bu durumun kendisini mutlu ettiğini kaydeden Hamit Tuna, "Öğrenim gördüğüm okula yıllar sonra yeniden gelmek çok güzel bir duygu. Şu anda okulun bulunduğu ilçenin aynı zamanda da belediye başkanıyım. Sizler de gelecekte bizlerin yerini alacaksınız" dedi. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün; "Öğretmenler, yeni nesil sizlerin eseri olacaktır" sözünü de hatırlatan Tuna, bu sözle Atatürk'ün öğretmenlere çok önemli bir misyon yüklediğini anlattı. Tuna, "Eğitimin, ülkemizin gelişmesi için ne kadar önemli olduğunun bilincindeyiz. Bu noktada da öğretmenlerimizin söylediği her söz, sizlerin yol haritanıza ışık tutacağına inanıyoruz" ifadesini kullandı. Konuşmasının ardından öğrencilik yıllarının geçtiği sınıfları ziyaret eden Hamit Tuna, öğrencilik yıllarında hem öğretmeni, hem de okul müdürü olan Mehmet Adil Allefbaşı ile karşılaştı. Şaşkınlığını gizleyemeyen Tuna, "Öğretmenim bugün halen dinç ve sağlıklı. Allah uzun ömürler versin. Bizde emeği ve katkısı çok büyük. Bugünlere gelmemizde bizi hayata hazırlayan hocamıza ne kadar şükran belirtsem azdır. Bugünü yaşamaktan ve kendisiyle bir araya gelmekten onur duydum" ifadesini kullandı. Tuna'nın öğrencilik yıllarında çok başarılı bir çocuk olarak öne çıktığını anlatan Mehmet Adil Ellefbaşı da, "Emeklerimi boşa çıkarmadığın için sana teşekkür ediyorum. Başarıların beni gururlandırıyor" dedi.