Medıa Markt Çin'de İlk Mağazasını Açtı

Media Markt, Çin'de ilk mağazasını açtı. Şanghay'ın alışveriş caddelerinden biri olan Huai Hai Caddesi'ndeki ilk 'flagship' mağazasının açılışına teknoloji tutkunları ilgi gösterdi.

Media-Saturn ve Çinli ortağı Foxconn, 17 Kasım'da Çin'deki Şanghay'ın tanınmış alışveriş caddelerinden biri olan Huai Hai Caddesi'nde Media Markt mağazasını açtı
Toplam 9.500 m2 satış alanına sahip olan mağaza, dünyadaki Media Markt outlet mağazaları arasında ikinci en büyük mağazası. Beş kata yayılmış olan Media Markt mağazasında 45 bin'den fazla güncel ürün mevcut.
1979 yılında ilk mağazasını Almanya'nın Münih kentinde açan Media Markt, sırasıyla Avusturya, İtalya, İsviçre, Macaristan, Polonya, İspanya, Hollanda, Belçika, Portekiz, Yunanistan, İsveç, Rusya ve Türkiye'deki mağazalarıyla teknoloji severlerle buluştu. Media Saturn Holding bünyesinde yer alan Media Markt Çin'de açtığı mağazası ile bulunduğu ülke sayısını 15'e yükseltti.
Ürün portföyünün Çinli tüketicilerin tercihlerine göre belirlendiği mağazada, tüketici elektroniği, cep telefonları, eğlence, ofis teknolojisi, fotoğraf/video aksesuarları, araba ses sistemleri, elektrikli ve küçük ev aletleri gibi geniş bir ürün yelpazesi yer alıyor.
Media Markt'ın denenmiş başarı formülü, sürekli düşük fiyatlarla sunulan geniş bir ürün yelpazesiyle, yenilikçi mağaza tasarımıyla, uzman öneri ve hizmetle Çinli tüketicilerin gereksinimlerine adapte edildi. Çin'de de müşteri odaklı yaklaşımı ile rekabet avantajı sağlamayı hedefleyen Media Markt, tüketicilere gereksinimlerini tam olarak karşılayan ürünü bulabilmeleri için 275 çalışanı ile hizmet vermeye başladı.
Media Markt Çin mağazasının tasarımında 3-D teknolojisi, televizyonlar ve hi-fi ses sistemleri için stüdyolar ve 300 m2'lik bir e-öğrenme ve oyun deneyimi bölümleri dikkat çeken unsurların başında geliyor. Mağazanın bir diğer özelliği de, müşterilerin masaj koltukları gibi ürünleri deneyebileceği geniş bir rahatlama alanına sahip olması.
Tüketicilerin mağaza açılışına gösterdiği ilgiden çok memnun olduklarını, 2012 yılına kadar Şanghay'da ondan fazla mağaza işletiyor olmayı planladıklarını belirten Media-Saturn-Holding GmbH'nin CEO'su Roland Weise, "Çinli tüketicilerin alım gücü giderek artıyor ve biz de pazara girişimizde bu büyümeden faydalanabiliriz. Sadece elektrikli ürün perakende endüstrisi bile yılda yüzde 8 gibi bir oranda büyüyor ve satışların da önümüzdeki on yıl içinde 180 ila 200 milyar Euro'ya ulaşması bekleniyor" dedi.