Kosgeb Vereceği Kredinin Faizini De Ödeyecek

Kocaeli Ticaret Odası'nın (KTO) Kasım ayı 21 toplantısında aidat zammı yapılan itirazlara rağmen oy çokluğu ile kabul edildi.

Kosgeb Vereceği Kredinin Faizini De Ödeyecek
KTO binasının meclis salonunda gerçekleşen toplantıda, Kocaeli Ticaret Odası Başkanvekili Burhan Kasım, gündem maddeleri hakkında bilgi verdikten sonra üyelere faaliyet raporunu okudu. Borçların yeniden yapılandırılması konusuna temas eden Kasım, "KTO olarak yeniden yapılanmanın devlet, vatandaş ve işadamlarını yeniden barıştıracağını duşünüyoruz . Birliğe aidat borcu olanların da borçları yeniden yapılandırılacak" dedi.
KOSGEP tarafından orta ve küçük işletmelere verilecek endeks ölçekli büyüme kredisinin faizinin yüzde 75'inin de KOSGEB tarafından karşılanacağını belirten Kasım, 30 bin TL ile 80 bin TL arasında değişen krediden yararlanılmasını tavsiye etti.
Kayıt ücret tarifesindeki değişikliği kapsayan düzenlemeler ise tartışmalara sebep oldu. Enflasyon oranında üyelik aidatlarına yüzde 8 artış yapılacağını öğrenen bazı oda üyeleri, oda yönetiminden gerekçelerini öğrenmek istedi. Odanın belirsiz çalıştığını savunan oda üyesi Mehmet Şen, "Odaya giren üyeler ile önceden üye olanlar arasında ciddi bir fiyat farkı var. Ortada bir dengesizlik var. Çok gereksiz paralar alınıyor. Yapılan zamlara değer mi bir bakmak lazım" dedi.
İtirazlar üzerine yeniden kürsüye gelen Başkanvekili Burhan Kasım, "Sağlıklı bir bütçe yapmak zorundayız. Faiz ve ana para dahil 8 milyon 300 bin TL alacağımız var . Yeni yapacağımız bina için paraya ihtiyacımız var. Cari harcamalar artmadığı halde maliyette ciddi bir artış var" diyerek itirazlara cevap verdi.
17 hayır, 27 evetle aidat zammı meclisten geçti. Dilek ve temennilerin ardından üyeler toplantı salonundan ayrıldı.