Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü

Van'ın Bostaniçi beldesinde 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle "Tecavüz Kültürüne Karşı Örgütlü Mücadelemizi Yükseltelim" konulu söyleşi düzenlendi.

Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü
Bostaniçi Kadın Kooperatifi (BİKAD KOOP) ve Bostaniçi Belediyesi Maya Kadın Danışma Merkezi tarafından Belediye Kültür Salonu'nda düzenlenen söyleşiye, Bostaniçi Belediye Başkanı Nezahat Ergüneş, BDP Kadın Meclisi Koordinatörü Gülistan Balkaş ve Bostaniçi Belediyesi Maya Kadın Danışma Merkezi Sorumlusu Ferahat Akın, söyleşide konuşmacı olarak katıldı. Söyleşiye, Van İl Genel Meclis Başkanı Semira Varlı ve il genel meclis üyeleri, BDP Kadın Meclisi, DÖKH üyeleri, VAKASUM yöneticilerinin yanı sıra çok sayıda kadın katıldı.
Söyleşinin açılış konuşmasını yapan Bostaniçi Belediye Başkanı Nezahat Ergüneş, kendi topraklarında bile özgür olmadıklarını belirtti. Ergüneş "Özgür olabilmek için ancak örgütlü bir yapıyı esas alarak özgür olabiliriz. Bizleri sömüren, bizlere kendi egemenliklerini dayatan erkeklerin asla sömürgeleri olmayacağız. Yaşamın tüm alanın da bunları onlara ve egemenliklerine belli ettireceğiz" dedi.
Bostaniçi Belediyesi Maya Kadın Danışma Merkezi Sorumlusu Ferahat Akın ise günün anlam ve önemine ilişkin açıklama yaptı. Yapılan açıklamada tarihten bu yana kadınların sömürülmüş ve erkek egemenliği baskısı altında kalmış bir obje olarak göründüğü açıklandı.
BDP Kadın Meclisi Koordinatörü Gülistan Balkaş, ise topluma hakim olan tecavüz kültürünün sistemin halkları iradesiz bırakmak için geliştirdiği bir kültür olduğunu söyledi.
Yapılan konuşmaların ardından kadına yönelik şiddet içeren sinevizyon gösterimi ve Van MKM-Der üyeleri tarafından katılımcı kadınlara yönelik tiyatro gösterimi yapıldı.