İrlanda da durum vahim

At etini biftek olarak satıyorlar.

İrlanda da durum vahim
İrlanda Hükümeti ekonomik krizin felakete dönüşmesini engellemek için Uluslararası Para Fonu ve AB Komisyonu ile finansal desteğe yönelik görüşmelerini sürdürüyor. Ancak 4.5 milyon nüfusa sahip ülkenin içersinde bulunduğu durumher geçen gün daha kötüye gidiyor. Gayrimenkul balonunun patlamasıyla birlikte ülke çapında 33 bin konut alıcı bekliyor.

Mevcut konut fiyatları ise daha şimdiden yüzde 60’ın üzerinde değerini yitirdi. İşsizlik oranı ise yüzde 14 ile İspanya’nın ardından Euro Bölgesi’nde ikinci sırada bulunuyor. Ülkede gelir seviyesinin hızla düşmesi ise halkın hemen her konuda kemer sıkmasına neden oluyor. Bu süreçte en son kriz mağduru durumuna düşen ise ülkede bulunan safkan atlar oldu. At bakımı ve yetiştirilmesi faaliyetlerinde Avrupa’da ilk sırada yer alan ülkede krizin at bakımımaliyetlerini rekor seviyelere taşıması, at yetiştiricilerini pes ettirdi.

BİFTEK OLUYORLAR

Haraların kapılarını açan at sahipleri çok sayıda atı açık arazilere terk etti. Yaklaşık 20 bin atın ülke genelinde başıboş dolaştığı belirtilen İrlanda’da yaklaşan kış ayıları nedeniyle büyük ölçekli at ölümlerinin gerçekleşeceği belirtiliyor. Bazı at yetiştiricileri ise atlarına daha uzun süre bakamayacaklarını belirterek mezbahalarla anlaşıyor. Kesilen atların eti biftek olarak Fransa’ya satılıyor.