Hazır Türk Kahvesi

Marka kent Gaziantep'te yeni bir marka doğdu.

Fikir ve yatırımın birleşmesinin ardından yapılan Ar-Ge çalışmaları sonucu dünyada bir ilk başarılarak bakır cezve kahvesi tadında Hazır Türk Kahvesi imal edildi. Gıda Mühendisi Hakkı Harbalioğlu, Türk kahvesine bir standart kazandırdıklarını ifade ederek, her an ve her yerde içilebilecek hazır Türk Kahvesi geliştirdiklerini belirtti.
Yapılan Arge çalışmalarıyla geliştirilen yeni ürünün lansman hazırlıklarını da sürdürdüklerini ifade eden Shazili Hazır Türk Kahvesi Genel Müdürü Hakkı Harbalioğlu, "Yeni ürünümüzle birlikte sektörümüzde önemli bir istihdam kaynağı yarattık. Şu an anlaşma yaptığımız bazı hipermarketlerde ürünümüz satılıyor. Ancak, önümüzdeki günlerde ulusal düzeyde hizmet veren hipermarketlerin raflarında, bir müddet sonra Türkiye'nin her köşesinde ürünümüz satılıyor olacak. Şu an tanıtım ve lansman hazırlıklarımız
sürüyor" dedi.
İnovatif fikir ve yatırımın bir araya gelmesi sonucu yeni bir ürüne imza atan Gaziantep sanayicisi SHEMS Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Şemsettin Yıldız da, şunları söyledi: "Hazır sıcak içecek sektöründe yaptığımız araştırma sonucunda, Türk kahvesi alanında büyük bir açık olduğunu fark ederek bu sektöre yöneldik. Türk damak tadına hitap ettiğini yaptığımız gurme testlerle kontrol ettiğimiz Shazili Hazır Türk Kahvesinin seri üretimine geçtik. Şu an hipermarketler düzeyinde anlaşmalar yapıldı. Türkiye
genelinde yapılanma çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ocak 2011 itibarıyla tüm Türkiye ve Dünya Shazili Hazır Türk Kahvesi ile tanışacak. Beş saniye içerisinde hazırlanan yeni nesil Türk kahvesini günün her saati her yerde içme şansına sahip olacaksınız."
Yapılan yatırımın ortalama 5 milyon doları bulacağını ifade eden Yıldız, "Yatırımımız tamamlandığı zaman direkt veya dolaylı yollardan yüzlerce kişi iş sahibi olacak. Ar-Ge çalışmaları dahil olmak üzere yatırımlar tamamlandığında Gaziantep'te ortalama 5 milyon dolarlık bir yatırım gerçekleştirmiş olacağız" diye konuştu.
(OÇ-HO-Y)