Gözler yeniden EKK'da

Sanayi Bakanı Ergün, Türk otomotiv sektörünün uzun süredir beklediği "Otomotiv Strateji Belgesi"nin yakın zamanda Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nda ele alınacağını söyledi

Gözler yeniden EKK'da
Türkiye'de otomotivin bundan sonraki yol haritasının belirlenmesine ve rekabetçiliğin sağlanmasına yönelik maddeler içerdiği belirtilen "Otomotiv Strateji Belgesi", sektör tarafından uzun süredir beklenmekteydi. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Bakanı Nihat Ergün, bir yandan elektrikli ve hibrit araçlara ilişkin yönetmeliğin Başbakanlığa gönderildiğini açıklarken, diğer yandan da Otomotiv Strateji Belgesi'nin Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nda (EKK) çok yakın zamanda görüşüleceğini bildirdi.

Çalışmalarına bir önceki bakan Zafer Çağlayan zamanında başlanan ve Nihat Ergün döneminde son hali verilmeye çalışılan strateji belgesinin, EKK'da kabul edilerek hükümet belgesi haline gelmesi bekleniyor.

Sanayi Bakanı Ergün, yaptığı açıklamada kendi bakanlığını koordinasyonunda ilgili tarafların katılımıyla hazırlanan strateji belgesinin, Kurban Bayramı sonrasında gerçekleştirilecek EKK toplantısında görüşüleceğini söyledi. Ergün, bu belgede yer alan eylemlerin gerçekleştirilmesiyle Türkiye'nin bir üretim üssü niteliğini sağlamlaştırırken diğer taraftan yerli bir otomotiv sanayinin kurulması yönünde önemli adımlarda atılmış olacağını belirtti.

Türkiye'de otomotiv sanayinin önünde bir strateji belgesi olmadan ve zorluklarla mücadele ederek bugünlere geldiğini belirten Otomotiv Sanayii Derneği Başkanı Kudret Önen de, belgenin önemine değinirken "Satıştan imalata, vergiden teşviklere kadar otomotiv sektörünün nelere ihtiyacı varsa, bu belgede yer almalı. Bu belgenin bir an önce yürürlüğe girmesi ve otomotiv sektörünün önünün açılması gerekiyor" dedi.

Elektrikliye yönetmelik

Sanayi ve Ticaret Bakanı Ergün, elektrikli otomobiller ve hibrid motorlu araçların üretimi, seri tadilatı gibi yeni teknoloji uygulamalarına ilişkin yönetmeliğinde tamamlanarak Başbakanlığa gönderildiğini bildirdi.

Ergün, söz konusu yönetmeliğin çok yakın bir zamanda Resmi Gazete'de yayımlanarak, yürürlüğe gireceğini ve böylece elektrikli araçlarla ilgili yasal altyapının tamamlanmış olacağını dile getirdi.
Kaynak: AA