Foça'da Korkutan Kaza

İzmir'in Foça ilçesinde, arıza nedeniyle sol şeritte duran bir otomobil kazaya neden oldu

İzmir'in Foça ilçesinde, arıza nedeniyle sol şeritte duran bir otomobil kazaya neden oldu. Kaza, dün akşam saat 20.00 sıralarında meydana geldi. 74 yaşındaki sürücü Hikmet P., 35 AD 7311 plakalı 1977 model otomobili ile İmamtepe mevkiinde Foça istikametine ilerlerken otomobili arıza yaptı. Yaşlı sürücü, römork çeken otomobili arıza yapınca sol şerit üzerinde otomobilden indi. Hikmet P. bir kazaya sebebiyet vermemek için hızla gelen araç sürücülerini uyarmak amacıyla ikaz etmeye başladı. Bu
sırada Metin B.'nin kullandığı 35 MET 42 plakalı otomobil, Hikmet P.'nin uyarısına rağmen duramayarak arızalı otomobilin arkasındaki römorka ardından savrularak karşı yöndeki istinat duvarına çarptı. Kazada ölen ya da yaralanan olmazken, 35 MET 42 plakalı otomobil hasar gördü.
Kaza sonrası gelen jandarma ekipleri trafiği kontrollü bir şekilde sağlarken trafik bir süre tek şeritten verildi.
ÖLÜMDEN DÖNDÜM
Kaza sonrası sürücüler birbirlerini suçlayan ifadelerde bulundu. Yol üzerinde duran otomobile arkadan çarpan Metin B., çarptığı otomobilin ışıksız ve hiçbir uyarı işareti olmadığını iddia ederek "Gerekli uyarı ışık ve uyarı işareti olmadığı için yol üzerinde duran otomobili son anda fark ettim. Frene bastım ancak duramadım. Direksiyonu kırdım. Karşı yönden gelen araçlara çarpmamak için yol kenarındaki istinat duvarına çarptım. İnanılır gibi değil ölümün kıyısından döndüm" dedi.
Seyir halinde iken aniden motorunun stop ettiğini belirten 74 yaşındaki sürücü Hikmet P. ise şöyle konuştu: "Otomobilim yolda kalınca ilk aklıma gelen arkadan gelen otomobilleri uyarmak ve bir kazaya sebebiyet vermemek oldu. Bu nedenle el feneri ile yol kenarına geçip arkadan gelen araçları uyarmaya başladım. Ancak otomobilime çarpan araç çok hızlı geldiği için uyarı işaretimi fark edemedi. Kaza üzücü fakat sevindirici tarafı can kaybı ve yaralanan olmaması."