Erdoğan'a Lübnan'da Ermeni protestosu

Başbakan Erdoğan, resmi bir ziyarette bulunmak üzere Lübnan'da. Erdoğan'ı taşıyan uçağın Refik Hariri Havalimanı'na inişi sırasında havalimanı karşısında toplanan iki farklı gruptan biri Erdoğan'ı portesto ederken, diğeri sevgi gösterilerinde bulundu.

Başbakan Erdoğan, resmi bir ziyarette bulunmak üzere Lübnan'da. Erdoğan'ı taşıyan uçağın Refik Hariri Havalimanı'na inişi sırasında havalimanı karşısında toplanan iki farklı gruptan biri Erdoğan'ı portesto ederken, diğeri sevgi gösterilerinde bulundu. 150 kişilik Lübnanlı grup ellerinde Türk bayrakları ile Erdoğan'a sevgi gösterisinde bulundu.

Ayrıca grup 'Hoşgeldin Sultan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye ve dünyanın lideri' yazılı pankart açtı.

Bu grubun hemen karşısında bulunan bir alanda toplanan 50 kişilik Ermeni grup ise Erdoğan'ın ziyaretini protesto etti.

Grup üzerinde Arapça yazılan 'Yeni Osmanlılar Lübnan'da pankartı açtı. Lübnan polisi herhangi bir gerginlik yaşanmaması için iki grup arasında güvenlik hattı oluşturdu.

Erdoğan'ın ziyareti sebebi ile kentin bir çok noktasında Türk bayrakları ile Erdoğan'ın resimlerinin asıldığı görüldü.

Hariri'den samimi karşılama

Başbakan Erdoğan, beraberindeki Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Devlet Bakanları Zafer Çağlayan, Faruk Çelik ve geniş bir heyeti taşıyan ANA uçağı Beyrut havalanına iniş yaptı.

Lübnan Başbakanı Saad Hariri, Başbakan Erdoğan'ı samimi bir şekilde karşılayarak "hoşgeldiniz" dedi. Erdoğan'ı Hariri'nin yanı sıra Lübnan bakanlar kurulu üyeleri ve Beyrut'ta bulunan yabancı ülkelerin büyükelçileri karşıladı.

Hariri ve Erdoğan, iki ülkenin milli marşlarının çalınmasından sonra tören kıtasını denetledi.

Erdoğan daha sonra Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Süleyman tarafından kabul edildi. Görüşmeye, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Devlet Bakanı Zafer Çağlayan ve Devlet Bakanı Faruk Çelik de katıldı. Görüşmede sadece fotoğraf alınmasına izin verildi.

Erdoğan'ın Lübnan ziyareti nedeniyle Beyrut sokaklarında reklam panolarının bir çoğunda Türkçe ve Arapça, "Lübnan'a hoş geldiniz, merhaba" yazılı sloganların yer alması dikkati çekti.

Bu arada, havalimanının şeref salonunun dış kapısında, ellerinde Türk bayrakları bulunan bir grup Türk vatandaşının, Başbakan Erdoğan lehine tezahüratta bulundukları görüldü.

Erdoğan, bugün ayrıca Milli Meclis Başkanı Nebih Berri ile görüşecek, ardından kuzey Lübnan'ın Akkar bölgesinde bulunan Kuvaşra köyüne giderek Türkmen vatandaşlarla bir araya gelecek ve TİKA tarafından 1.5 milyon dolara yaptırılan okulun açılışını yapacak.