'CHP ile BDP platonik âşık'

BDP-CHP arasındaki ittifak tartışmaları için "Platonik aşk yaşıyorlar" diyen Başbakan Tayyip Erdoğan, bu aşkın...

BDP-CHP arasındaki ittifak tartışmaları için "Platonik aşk yaşıyorlar" diyen Başbakan Tayyip Erdoğan, bu aşkın emarelerinin 12 Eylül halk oylamasında görüldüğünü belirterek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Diyarbakır gezisinde sarfettiği "Aşk ölmez eğer gerçekse" sözleriyle de bir nevi ilanı aşk ettiğini söyledi. "Seçim öncesi birden külleniveren bu aşkın CHP'yi de, BDP'yi de hangi hülyalara sevk edeceğini hep beraber göreceğiz" diyen Erdoğan, grupta şu mesajları verdi:

'İTTİFAKIN ADIMLARI'
Kılıçdaroğlu da dahil olmak üzere daha 6 ay öncesine kadar CHP üst yönetiminin ''Kürt meselesi, Doğu- Güneydoğu meselesine nasıl baktığı tüm Türkiye tarafından gayet iyi biliniyor. Arkadaşlarımızın zaman zaman BDP ile görüşmelerine nasıl tepki verdiklerini, bizi nelerle itham ettiklerini, hangi iftiraları bize yakıştırdıklarını gördük. Biri statükonun en büyük savunucusu, diğeri statükodan en çok dert yanan partilerden biri.
Bu iki ucun aslında platonik bir aşk yaşadıkları bayram ziyaretlerinde ve Sosyalist Enternasyonal toplantısında ortaya çıktı. Esasen bu platonik aşkın ilk emareleri 12 Eylül halk oylamasında görülmüştü. Parti kapatmalarından çok şikayetçi olan BDP'lilerin parti kapatmayı zorlaştıran düzenlemeye destek vermemeleri, bir nevi CHP'nin ekmeğine yağ sürmeleri çok manidardır.
CHP Anayasa değişikliğine 'hayır' derken, BDP de boykot adı altında 'hayır' cephesine gizliden destek vermiş ve ittifakın ilk adımları orada zaten atılmıştı. CHP Genel Başkanı Diyarbakır'da 'aşk ölmez, eğer gerçekse' diyerek bir nevi ilanı aşk eyledi. Bu aşkın CHP'yi de, BDP'yi de hangi hülyalara sevk edeceğini göreceğiz. Acaba BDP mi statükoculuktan medet umuyor, CHP mi etnik milliyetçilikten medet umuyor? Bu arada Erdoğan, Başbakan Saad Hariri'nin davetine karşılık 24-25 Kasım 2010 tarihlerinde Lübnan'a resmi bir ziyaret gerçekleştirecek. "Liderlik Öngörü Ödülü" takdim edilecek olan Erdoğan, BM görevi yapan Türk birliğini de ziyaret edecek.