Araban Sağlıklı İçme Suyuna Kavuşuyor

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan'ın çabaları sonucunda Araban ilçesinin içme suyu şebekesi tamamen yenileniyor.

Araban Sağlıklı İçme Suyuna Kavuşuyor
Milletvekili Mehmet Erdoğan, yaptığı açıklamada, İller Bankası ile yapmış olduğu görüşmeler sonrasında Araban ilçesine 2 milyon 124 bin TL, yüzde 50 hibeli kredi çıkartılmasını sağladıklarını belirtti. İhalesi yapılan Araban içme suyu şebekesinde önümüzdeki günlerde çalışmaların başlayacağını kaydeden Erdoğan, "Araban ilçesindeki mevcut içme suyu isale hattının eski ve yetersizliği sebebiyle vatandaşlarımız sağlıklı içme suyu sıkıntısı çekmekteydi. Belediye bütçesinin sınırlı olması sebebiyle
yenilenemeyen eski içme suyu isale hattının yenilenmesi için İller Bankası'ndan yüzde 50 hibe karşılığı alınan 2 milyon 124 bin lira kredi ile ihalesi yapılan Araban ilçesinin içme suyu şebekesinin yenilenmesi için önümüzdeki günlerde kazı çalışmaları başlatılacak. İçme suyu sorununu çözüme kavuşturulan Arabanlı vatandaşlarımız, yenilenen şebeke ile temiz ve sağlıklı içme suyuna kavuşacak" dedi.
Araban Belediye Başkanı Mehmet Özdemir de, yaklaşık 50 yıl önce döşenen içme suyu isale hattının aradan geçen yarım asırlık süre içerisinde deforme olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:
"Arabanlı vatandaşlarımız uzun yıllardan beri sağlıksız içme suyu tüketiyor. Bu sebeple vatandaşlar sık sık ateşli hastalıklara maruz kalıyor. İlçenin içme suyu isale hattının tamamen yenilenmesi için başlattığımız projeye, AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan büyük destek verdi. İller Bankası'ndan yüzde 50 hibe karşılığı aldığımız 2 milyon 124 bin lira kredi ile ihalesi yapılan Araban ilçesi içme suyu isale hattının tamamen yenilenmesi çalışmalarının başlaması için ihaleyi alan müteahhit firma
ile gerekli sözleşmeyi de imzaladık. En kısa zamanda kazı çalışmaları başlayacak. İçme suyu isale hattımız tamamen yenilenerek, Arabanlı vatandaşlarımızı yarım asır sonra yeni, temiz ve sağlıklı içme suyuna kavuşturacağız."
(AI-OÇ-Y)