'Ancak milletle ittifak yaparız'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisi ile BDP arasında kurulacağı iddia edilen ittifak tartışmalarına,...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisi ile BDP arasında kurulacağı iddia edilen ittifak tartışmalarına, "Ne ittifakı, biz ancak milletle ittifak yaparız. CHP üzerine oyun oynanıyor. CHP'liler bu tuzağa düşmesin" sözleriyle noktayı koydu. Kılıçdaroğlu, dün partisinin grup toplantısında şu mesajları verdi:
Bir ittifak konusudur konuşuluyor. Sağ medyaya asla inanmayın. Tutturmuşlar bir ittifak. Ne ittifakı Allah aşkına. Kim yapıyor? Günlerdir tartışılıyor. Hayretle izliyorum. Hiçbir CHP'li bu tuzağa düşmesin. Hiçbir CHP'li bu konuşulanlara, söylenenlere inanmasın. Ne söylenecekse biz söyleriz. Bizim tek hedefimiz vardır. İttifaksa biz milletle ittifak yapacağız. Biz işçi, memur, emekli, çiftçiyle ittifak yapacağız.

Camiler siyaset yapma yerleri midir. İstanbul'da muhteşem bir eserimiz var Süleymaniye Camii. Arefe günü cami kapatılıyor, gazetelere ilanlar veriliyor. Başbakan konuşacak bir de kahvaltı vereceğiz deniyor. Bu yanlış bir olaydır. Kutsal mekanlarda siyaset, ticaret olmaz.
Bunların bir özelliği var. Kendi çıkarları kendi koltukları için istismar etmeyecekleri hiçbir şey yoktur. AKP hükümeti eski eserlerin onarımı için karar aldı. Ama bunlar o tarihi mekanlarda bile yolsuzluk yapmaktan kendilerini alamadılar. Elimizde İzmir civarından 22 örnek var, belgeleriyle. Bu 22 camideki onarımın toplam bedeli 6 milyon lira. Yapılmayan işlerin bedeli olarak da 3 milyon lira para ödeniyor.
Allah aşkına cami onarımında yolsuzluk yapılır mı? Fatih'te Kaptanı Derya Halil Paşa Cami var. Oraya yeniden cami yapılacak. Ama orası ibadet alanı olmaktan çıkarılıyor ve düğün salonu ile muhallebici yapılıyor. Bunu CHP yapsa hemen 'dinsiz' derlerdi. 10'a yakın dosya elimizde. Cami yerlerinin imarı değiştiriliyor lüks rezidans alanına dönüştürülüyor. Bunların yüzündeki maskeyi düşüreceğim.
'Komşularla sıfır sorun, düşmanımız yok' diyordunuz, şimdi füze kalkanı kuruyorsunuz. Demek ki bir sorun var. Yeni soğuk savaşın cephesi Türkiye olacak. İran, Pakistan, K. Kore düşmanımız değil. Bu füze savunma sistemi neden ülkemizde? Kılıçdaroğlu, Meclis'teki makam odasında da milletvekilleriyle kurultay yapılıp yapılmaması konusunda görüşmeler yapıp nabız yokladı. Kılıçdaroğlu, "Milletvekilleriyle görüşmelerim sürecek" dedi.

SAĞLIK KONTROLÜ
CHP lideri Kılıçdaroğlu dün sağlık kontrolünden geçti. TBMM'deki çalışmalarını tamamladıktan sonra akşam saatlerinde Özel Güven Hastanesi'ne giden Kemal Kılıçdaroğlu'nun burada rutin sağlık kontrollerinden geçtiği öğrenildi.