24 Kasım Öğretmenler Günü Sarıkaya'da coşkuyla kutlandı

Yozgat'ın Sarıkaya ilçesinde 24 Kasım Öğretmenler Günü coşkuyla kutlandı.

Öğretmenler günü nedeniyle Sarıkaya'da düzenlenen törende; Atatürk

Yozgat'ın Sarıkaya ilçesinde 24 Kasım Öğretmenler Günü coşkuyla kutlandı.

Öğretmenler günü nedeniyle Sarıkaya'da düzenlenen törende; Atatürk anıtına çelenk sunulurken, saygı duruşu ardından İstiklal Marşı okundu. Törene, Sarıkaya düğün salonunda düzenlenen programla devam edildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Demir, burada yaptığı konuşmasında, öğretmenliğin çok kutsal bir meslek olduğunu belirterek, "Öğretmenler vatanını seven, milletini seven, güzel, ahlaklı, çalışkan nesillerin yetişmesine vesile oluyor. Milletlerin varlıklarını sürdürebilmesi ve koruyabilmesi muasır medeniyetler seviyesine çıkabilmesi ancak ve ancak ilme, bilime ve teknolojiye vereceği önemle olur. Öğretmenlerimiz bu bilinçle hareket ederek fedakarca, özverili bir şekilde mesleğini sürdürmektedir." dedi.

Konuşmanın ardından mesleğe yeni başlayan 12 öğretmen yemin etti. Daha sonra 24 Kasım Öğretmenler Günü ile ilgili düzenlenen şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğretmen ve öğrenciler ödüllendirildi.

Programa Sarıkaya Kaymakamı Yaşar Dönmez, Belediye Başkanı Ali Osman Erbir, İlçe Jandarma Komutanı Bülent Damar, ilçe daire müdürleri ve öğretmenler katıldı.