Validen Öğretmenleri Takdir

Ordu'da 'Öğretmenler Günü' kutlama programı çerçevesinde bir grup öğretmen, Vali Orhan Düzgün'ü ziyaret etti.

Validen Öğretmenleri Takdir
İl Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Uzun Başkanlığında, Milli Eğitim Şube Müdürü Akın Aydın, Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi Müdürü Nursen Kaymaz, Karşıyaka İlköğretim Okulu Müdürü Yusuf Akarsu, Utku Acun İlköğretim Okulu Türkçe Öğretmeni Ülkü Kaya, Ordu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Songül Dora, Ordu İMKB Anadolu Öğretmen Lisesi Tarih Öğretmeni Sadık Yeşilalan, 60.Yıl İlköğretim Okulu Müzik Öğretmeni Uğur Yaşar, Saraycık İlköğretim Okulu Fen ve Teknoloji Öğretmeni Yeliz Türkmen, Kayadibi Şehit Zafer Gülseren İlköğretim Okulu Anasınıfı Öğretmeni Gamze Çağlayan, Eyüplü Şehit Sezer Aydın İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı Celalettin Sezer ve Gökömer İlköğretim Okulu Beden Eğitimi Öğretmeni Selma Uludağ'dan oluşan öğretmen grubu, Vali Orhan Düzgün'e nezaket ziyaretinde bulundu.
VALİ DÜZGÜN:"ÖĞRETMENLERİN HAKKI ÖDENMEZ"
Vali Orhan Düzgün, kendisini ziyaret eden öğretmenlerin nezdinde tüm öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutlayarak, şunları söyledi: "Öğretmenler, hepimizin hayatında anne babadan sonra tanıştığımız ve yetişmemizde etkin olan ilk insanlar diyebilirim. Öğretmenler, hepimizin hayatında çok önemli bir yere sahiptir. Öyle ki, bazen aileler bile çocukları üzerinde etkili olmak, onların istenmeyen davranışlarını engellemek veya bazı olumlu davranışları kazanmalarını sağlamak amacıyla öğretmenlerden yardım istemek zorunda kalıyorlar. Öğretmenlerimizin söyledikleri bazen anne babalarınkinden daha etkili oluyor. Onun için hizmet sektöründe en önemli sektörün, eğitim olduğuna ölçüde yüksek oluyor"
Vali Orhan Düzgün, şöyle devam etti: "Öğretmenler, hepimizin hayatında anne babadan sonra tanıştığımız ve yetişmemizde etkin olan ilk insanlar diyebilirim. Öğretmenler, hepimizin hayatında çok önemli bir yere sahiptir. Onların hakkı ödenmez. Öyle ki, bazen aileler bile çocukları üzerinde etkili olmak, onların istenmeyen davranışlarını engellemek veya bazı olumlu davranışları kazanmalarını sağlamak amacıyla öğretmenlerden yardım istemek zorunda kalıyorlar. Öğretmenlerimizin söyledikleri bazen anne babalarınkinden daha etkili oluyor. Onun için hizmet sektöründe en önemli sektörün, eğitim olduğuna inanıyorum. Eğitim sistemimiz ne kadar iyi olursa, çocuklarımız ne kadar iyi eğitilir, öğretilirse, diğer bütün dallarda iyi yetişmiş, düzgün insanların bu memlekete, bu millete fayda ihtimalleri de o ölçüde yüksek oluyor."
Vali Düzgün, eskiden öğretmenlerin çocukların yetişmesinde etkilerinin daha fazla olduğunu, ancak gelişen teknolojiyle birlikte bilgisayar ve televizyon gibi iletişim araçlarının zaman zaman çocukların gelişimini olumsuz yönde etkilediğini de sözlerine ekledi.