TESED'den Öğretmenler Günü özel programı

Türkiye Eğitim ve Sevgi Derneği (TESED) tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla özel bir program düzenledi. TRT Avaz tarafından canlı yayınla

Türkiye Eğitim ve Sevgi Derneği (TESED) tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla özel bir program düzenledi. TRT Avaz tarafından canlı yayınlanan program sonunda ünlü sanatçı Fatih Kısaparmak konser verdi.

Anadolu Gösteri Merkezi'nde düzenlenen programa; Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, AK Parti Keçiören Milletvekili Mehmet Şahin ve çok sayıda davetli katıldı.

Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Altındağ Zübeyde Hanım Kız Meslek Lisesi öğrencilerinin folklor gösterisi salonda büyük ilgi ile izlendi. Ödül töreni ve konuşmaların ardından Fatih Kısaparmak konser verdi.

Kendisinin de öğretmen çocuğu olduğunu söyleyen Kısaparmak, 25 yıldır her Öğretmenler Günü'nde bir eğitim programında gönüllü olarak yer aldığını aktardı. Kısaparmak, tüm öğretmenlerin Öğretmenler Günü'nü kutladı.

Programa katılanlara çıkışta karanfil dağıtıldı.

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, törende yaptığı konuşmada, öğretmenlere duyulan borcun, vatan borcu, insanlık borcu gibi bir ömür taşınacak ve hiçbir zaman ödenemeyecek manevi bir yükümlülük olduğunu söyledi.

Öğretmenliğin bir gönül işi olduğunu dile getiren Çubukçu, "TESED de, öğretmenliğin bir sevgi ve inanç olduğunu adı ve hizmetleri ile ortaya koyuyor. Geleneksel eğitim ödülleri de biraz daha öne çıkan kendini yetiştiren öğretmenlere duyulan saygı ve takdirin göstergelerinden biri." dedi.

Çubukçu, her yıl kutlanan Öğretmenler Günü'nde öğretmenlerin sorunları kadar; öğretmen yeterlilikleri ve nitelikli öğretmen ihtiyacının da tartışılması gerektiğini belirterek, "Öğretmenlerin niteliğini yükselttiğimizde eğitimde kaliteyi de yükseltmiş olacağız." diye konuştu.

KAYA: ÖĞRETMENLERİMİZ MİLLETİMİZİ YILIN HER GÜNÜ DÜŞÜNMEKTE

TESED Genel Başkan Yardımcısı Aziz Kaya ise, derneğin kuruluşundan bugüne her yıl Öğretmenler Günü'nü kutladığını belirterek, "Ama bu senenin ayrı bir anlamı var. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk bayan Milli Eğitim Bakanı olan değerli Bakanımızın teşrifleri bizim için ayrı bir anlam ifade ediyor. Bu gecenin daha büyük kitleye ulaştırılmasında yardımcı olan TRT Genel Müdürümüz İbrahim Şahin'e de ayrıca teşekkürü borç biliyoruz." dedi.

Dernek faaliyetleri ile ilgili bilgi de veren Kaya, "Senede 1 gün öğretmenlerin hatırlanması yeterli olmamakla birlikte sevindirici. Ama şunu ifade etmek isterim ki biz öğretmenler olarak milletimizi yılın her günü düşünmekteyiz." diye konuştu.

Gelişen teknolojinin eğitim alanına olumlu yansımaları olmakla birlikte, bunlardan hiçbirinin öğretmene olan ihtiyacı azaltmadığına dikkat çeken Kaya, "Kimi sosyologlara göre gelecek yüzyıllar bir öğretmen medeniyetini içinde barındırmakta." ifadesini kullandı.

Öğretmenlerin bütün insanlığa paha biçilmez bir numune olduğunu dile getiren Kaya, "Olmaya da devam edecektir." dedi.

ÖDÜL TAKDİMİ

Öte yandan, törende TESED Geleneksel Eğitim Ödülleri de takdim edildi. Özel Öğretim Ödülü, Samanyolu Eğitim Kurumları Özel Ülkü Ulusoy İlköğretim Okulu'na verildi.

Eğitim Ödülü'nü Pursaklar Yahya Kemal ve Mehmet Sönmez Anadolu Sağlık Meslek Lisesi'nden Gülsüm Alıcı; Sevgi Ödülü'nü Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nden Hasan Karaca; Vefa Ödülü'nü Tevfik İleri Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden Güler Yeşilli aldı.

Dernek Özel Ödülü, özel dersane öğretmeni Gülay Akyel ve 'Bizim Çocuklar Projesi'ne verildi. Projede; Kamil Ocak İlköğretim Okulu'ndan Mete Apaydın, İMKB Meslek Lisesi'nden Murat Savaş Maslak, Tarhuncu Ahmet Paşa İlköğretim Okulu'ndan Bülent Düşmez, Nebahat Taşkın İlköğretim Okulu'ndan Erol Olgun, İhsan Salatın Aras İlköğretim Okulu'ndan Atilla Utku, Kaşgarlı Mahmut İlköğretim Okulu'ndan Mahmut Ertürk, Keçiören Endüstri Meslek Lisesi'nden Murat Güven, Satı Kadın İlköğretim Oklu'ndan Haydar Erol yer aldı.

Fotoğraf Yarışması'nda birinci Ankara Bilim Sanat Merkezi'nden Arzu Bulut, ikinci Necdet Seçkinöz İlköğretim Okulu'ndan İnci Türkmen, üçüncü Erzurumlu İbrahim Hakkı İlköğretim Okulu'ndan Metin Pulat oldu.

Kompozisyon Yarışması'nda birincilik ödülü Osman Gazi İlköğretim Okulu'ndan Sümeyra Altın'a; ikincilik ödülü Abdullah Mürşide Özünenen Anadolu Lisesi'nden Emin Osman Uygur'a; üçüncülük ödülü de Türk Telekom İlköğretim Okulu'ndan Gamze Karaca'ya verildi.

Örnek Öğretmen Ödülü de, geçirdiği trafik kazasından sonra tekerlekli sandalyede öğretmenlik hayatına devam eden, okçuluk alanında büyük başarılara imza atan Kalaba Kız Teknik ve Kız Meslek Lisesinden Özlem Hacer Kalay'ın oldu.

Teşekkür Plaketi ve Mansiyon Ödülü ise Final Dershanelerine verildi.

Törende; Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Eğitime Destek Ödülü alan sponsorlar Altuntaş Sürücü Kursu, Çözüm Dershaneleri, İşler Kitapevi, Kimlik Mağazaları, Maltepe Dershaneleri, Mucize Hayat Özel Özel Eğitim, Mutlu Çocuklar Derneği, Seçil Mağazaları ve Seviye Dergisi Dershaneleri temsilcilerine plaket takdim etti.