'Pino yıldız olur!'

Beşiktaş Yönetimi, hemen hemen her maçtan sonra eleştirdiği Schuster'e, önceki günkü maç sonrasında düzen...


Beşiktaş Yönetimi, hemen hemen her maçtan sonra eleştirdiği Schuster'e, önceki günkü maç sonrasında düzenlediği basın toplantısında kullandığı ifadeler nedeniyle de tepki gösterdi.
Alman hocanın Fatih Tekke'yi fizik olarak hazır olmadığı için oynatmadığını söylemesine bazı yöneticilerin, "Madem böyle düşünüyor, o zaman Guti, Aurelio ve Quaresma'yı tam olarak hazır olmadığı dönemlerde neden oynattı? Hem gol sorunumuz var, hem de golcümüz oynatılmıyor" diye konuştukları öğrenildi.

Protesto sesleri
Alman hocanın sistemiyle defansın verdiği açıkların ürkütücü boyutlara geldiğini de söyleyen Schuster muhalifi yöneticilerin, "Eğer Galatasaray derbisinde böyle oynarsak, Pino o maçta dünya yıldızı olur. Bu kadar hızlı bir futbolcu, bizim gibi çizgi defansların başına çok büyük belalar sarabilir. İnşallah bunun önlemi alınır" yönünde görüş bildirdikleri kaydedildi.
Öte yandan Beşiktaş Yönetimi'ndeki bazı yöneticilerin, Schuster'e tepkili olması nedeniyle maçlara gitmeyecekleri öğrenildi. Ancak bunun takıma ters tepki yaratmasından korkuluyor.

Schuster 4 yıl geriye götürdü
Beşiktaş'ta gelen gideni arattı, Schuster'in karnesi, Mustafa Denizli ve Ertuğrul Sağlam'dan daha zayıf çıktı. Alman teknik adam, 13. haftalar sonunda toplanılan puan bakımından Denizli ve Sağlam'ın gerisinde kalırken, Jean Tigana ile aynı performansı gösterdi. 4 yıl önce, 2006-2007 sezonunda Tigana, Schuster gibi 21 puana ulaşırken, geçen sezon Mustafa Denizli yönetiminde 27, 2008-09 sezonunda ilk 6 haftası Ertuğrul Sağlam, 7 haftası da Denizli'nin yönetiminde 25, 2007-08 sezonunda ise Sağlam yönetiminde 24 puan toplamıştı.