İstifa etmem, grubum yok

CNBC-e'nin canlı yayınına konuk olan Helvacı. bugünkü yönetim kurulu toplantısı öncesi Başkan Adnan Polat...


CNBC-e'nin canlı yayınına konuk olan Helvacı. bugünkü yönetim kurulu toplantısı öncesi Başkan Adnan Polat'a önemli mesajlar yolladı.
Sarı-kırmızılı yönetici, "İstifa etmem. Cemal Özgörkey'in istifası ile ilgili yorum yapmak da istemem. Özgörkey'in yerinde olsam mücadeleyi tercih ederdim. Kulüpte yönetimsel bir krizin olduğuna inanmıyorum" dedi.
Geçen hafta yapılan toplantı öncesi Başkan Polat'tan izin aldıklarını kaydeden Helvacı, "Murat'ın (Yalçındağ) telefonundan konuştuk. Yönetim içinde benim bir grubum yok. Yöneticiler medya üzerinden haberleşmezler. Yönetim toplantılarında kavga ettiğimiz bile oluyor. Zaten tartışmayı yapmak zorundayız. Galatasaray'da olağanüstü genel kurula gerek yok" diye konuştu.

'Hukuk adamı olarak söyledim'
Sportif A.Ş. ile Futbol A.Ş.'nin birleşmesi operasyonu için, "Ben yaptım" diyen Mehmet Helvacı bu sözlerine de açıklık getirdi. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde Ticaret Hukuku Ana Bilim Dalı Başkanı olduğunu hatırlatan Helvacı sözlerine şöyle devam etti:
"Birleşmenin hukuksuz yapıldığı iddia edildi. Divan Kurulu'nda, 'Hukuksuzluk yok, bunu ben yaptım' dedim. Bunları bir hukuk adamı olarak söyledim. Daha sonra Özhan Canaydın ve Adnan Polat'a destekleri için teşekkür etmiştim. Yine sorulsa, 'Ben yaptım' derim. Sayın Polat geçmişte, 'Birleşmenin proje lideri Mehmet Helvacı'dır' demişti. Türk Telekom Arena için sabah, akşam çalışan Işın Çelebi'dir. Işın Bey de statla ilgili, 'Ben yaptım' demelidir."