İlk iPad gazetesi

Dünya medya devi News Corp internetten özel olarak indirilebilen iPad'a özel haber yayını başlatıyor.

Dünya medya devi News Corp internetten özel olarak indirilebilen iPad'a özel haber yayını başlatıyor. ABD medyasında çıkan haberlere göre News Corp'un patronu Rupert Murdcoh ve Apple'ın icra başkanı Steve Jobs adı "Daily" (Günlük) olan yeni dijital gazeteyle ilgili açıklamayı bu ayın sonunda yapmaya hazırlanıyor.

Birkaç aydan üzerinde gizlice çalışılan bu projenin Apple'ın iPad'ı gibi tablet tarzı bilgisayarlar için özel olarak tasarlanmış ilk "gazete" olacağı belirtiliyor.

"Bulvar gazetelerinin sansasyonel yaklaşımı ile ciddi gazetecilik zekasını" bir araya getirmeyi hedefleyen yayın, Murdoch'un gazetecilik işini artık kağıda baskıdan kurtarma konusundaki  kararlığının yeni bir göstergesi oldu.

Haberlere göre, gazetenin "baskı edisyonu" ya da "internet edisyonu" olmayacak; Apple mühendisleri tarafından geliştirilen yeni bir merkezi teknoloji sayesinde gazete otomatik olarak iPad ya da buna benzer aletlere dağıtılacak.

ABD'ye odaklı gazeteyi okumak baskı ve dağıtım masrafı olmayacağı için haftada 99 cente (1.3 TL) mal olacak.

ABD'nin elit tabakaya hitap eden moda dergisi "Woman's Wear Daily"ye göre Mordoch-Jobs ortaklığı ile yaratılacak olan ve News Corp'un New York'taki bürolarından idare edilecek "gazete" için 100 kadar gazeteci işe alındı.