Gökay Emre'ye benziyor

F.Bahçe'nin 'Unutulmaz futbolcuları' arasına çoktan giren Alex dün gece ayakta alkışlandı.Ancak ben, 5 sene önce Denizli'den 5 milyar liraya alınan genç Gökay Iravul'a da bayıldım


F.Bahçe'nin 'Unutulmaz futbolcuları' arasına çoktan giren Alex dün gece ayakta alkışlandı.Ancak ben, 5 sene önce Denizli'den 5 milyar liraya alınan genç Gökay Iravul'a da bayıldım

Türkiye'de 'Fenerbahçe'de 3 bininci golü kim atsın' diye anket yapılsa, Galatasaraylısı, Beşiktaşlısı da dahil herkes 'Alex' derdi. Vole ile attığı gol de yakıştı.
F.Bahçe'nin 'Unutulmaz futbolcuları' arasına çoktan giren Alex dün gece ayakta alkışlandı. Ancak ben, 5 sene önce Denizli'den 5 milyar liraya alınan genç Gökay Iravul'a bayıldım.
Muhteşem bir futbol oynadı. Ön liberoda kusursuzdu. Sahada basmadık yer bırakmadı.

EMRE İLE İZLEDİM
Sağa gitti, sola gitti, arkadaşlarına yardım etti. Kazandığı topların hepsini oyuna olumlu soktu. Pres yaptı, hücuma katıldı. Oyun bile kurdu. Gökay'ı izlerken, 'Fenerbahçe'nin oyununa tempo getiren, arkadaşlarını yüreklendiren Emre' aklıma geldi. Beraber maçı izlerken sordum, 'Mükemmel' dedi. Kendine güveninin artması için de bir gol atmasını çok istedi.

İDMANDAKİ DİRSEKLERİN FAYDASI
Biraz tecrübe kazansın, Aykut hoca ısrar etsin, Türk futbolu büyük bir oyuncu kazanır.
Biraz araştırdım. İdmanlarda depar çalışmalarında Dia hariç hepsine fark atıyormuş. Ağabeyleri taktik idmanlarında dirsek atarak sindirmeye çalışıyormuş. Ama hiçbir şey umrunda değilmiş. Çünkü 'Nasıl olsa bir gün formayı alacağına inanan' Gökay'a, Kocaman 'Buna da alışmalısın. Oyun içinde böyle sertlikler de olacak' diyormuş. Bunun da semeresini Buca maçında gördü.
Şimdi sorarım size: Kaprisli Cristian mı, Santos mu, yoksa gelecek vaad eden pırıl pırıl genç Gökay mı! Biz bu gençleri kazanmalıyız. Emre, Gökhan Gönül'den sonra Gökay'ı, Okan'ı kazanmak F.Bahçe'nin savaşan yüzünü ortaya çıkarır.

GOLCÜLER KAPRİSLİ OLUR MU
Ve Mehmet Topuz. Takım için o kadar yararlı ki. Tribünlere oynamıyor ama tam bir görev adamı. Oyunu ileriye taşıyan, Alex'i, Niang'ı rahatlatan bir oyuncu. Tek sıkıntısı gol atamaması. Onu da yaptığı an çok farklı olur.
Niang'a gelince... Golcüler kaprisli olur sözünü Buca maçında çöp sepetine attı. Alex'e bir gol attırdı, onun yerinde başkası olsa kaleye vururdu.
Sonuç mu! Fenerbahçe kanatları iyi kullanıp, topu ileriye taşıdığı vakit farklı oluyor. 1-0'dan sonra ikinci golü bulunca da rahatlayıp istediği skoru yakalayıp futbolunu da güzelleştiriyor.

Alaattin METİN