Fener düşeş attı

Fenerbahçe Ülker, Allen Iverson'lı Beşiktaş Cola Turka'yı Akatlar'da 74-67 ile devirdi. Maça Likholi...


Fenerbahçe Ülker, Allen Iverson'lı Beşiktaş Cola Turka'yı Akatlar'da 74-67 ile devirdi.
Maça Likholitov'un pota altı sayılarıyla başlayan Beşiktaş Cola Turka, Chatman ile bulduğu basketle ilk dakikayı 6-0 önde geçti. Fenerbahçe Ülker, Ömer Onan ile suskunluğunu bozsa da, sürekli boyalı alanı kullanmayı sürdüren Beşiktaş, 6. dakikayı da 17-12 üstün geçti. Bu dakikadan sonra hücum ribauntlarında büyük bir üstünlük kuran Fenerbahçe, Oğuz ve Tomas ile skor bularak öne geçti, ilk periyodu 27-21 üstün bitirdi.
İkinci çeyrekte farkı 10 sayıya kadar çıkaran sarı-lacivertliler karşısında yine Likholitov ile skor bulan, Ömer'i durduramayınca skoru dengeleyemedi ve ilk yarıyı 40-35 geride bitirdi.
2. yarının başında Ukic'in 3. faulünü alması, Fenerbahçe'nin oyun kurmada sıkıntı yaşamasına neden oldu ve BeşiktaşÂ  25. dakikada 44-44 ile skora denge getirdi. Cevher'in üç sayılık basketiyle öne geçen ve 28. dakikada farkı 5 sayıya (51-46) çıkaran Beşiktaş, bu kez Mirsad engeline takıldı ve tecrübeli oyuncunun sayılarıyla 3. periyot 53-53 eşitlikle bitti.
4. çeyrekte Beşiktaş Serhat, Fenerbahçe ise Ömer Onan ile isabetli atışlar yaparken, Fenerbahçe 34. dakikayı da 64-58 üstün geçti.
Beşiktaş dış atışlarla kontrolü ele almak istese de son dakikalara damgasını vuran isim Ukic oldu. Yıldız oyun kurucu art arda bulduğu sayılarla Fenerbahçe'nin salondan 74-67 galip ayrılmasını sağladı.

Ömer çıktı, attı!
Beşiktaş Cola Turka'nın süper transferi Iverson, karşılaşmadaki ilk ve tek basketini 3. periyotta 28. dakika içinde attı. Ömer Onan'ın müthiş savunmasına takılan ve 6 şut denemesinde sadece 1 isabet bulabilen ABD'li oyuncunun basketi, Fenerbahçe kaptanının dirseğindeki kanama nedeniyle kısa bir süre kenara alındığı anda geldi.

Demirören takipte
Ezeli derbiyi izlemek için iki kulüp başkanı da salona gelmedi ancak Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören'in eşi Revna Demirören salondaki yerini aldı. Siyah-beyazlı kulübün yönetim kurulu üyelerinin bir çoğu mücadeleyi takip ederken, Fenerbahçe cephesinde ise Basketbol Şube Sorumlusu Sehim Özsoy takımını yalnız bırakmadı.

Hepsi Iverson!
Beşiktaş Yönetimi, süper transferleri Allen Iverson'ın ilk lig maçı olan Fenerbahçe derbisinde taraftarlarına sürpriz yaptı, bilet alan herkese Iverson maskeleri dağıttı. Salonda renkli görüntülerin oluşmasını sağlayan bu hareket coşkuyu artırırken, süper yıldızın oyun alanına çıktığı an ise coşku tavan yaptı.