Cihan Haber Ajansı Gündemi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi ve Bosna Hersek Cumhurbaşkanlığı Konseyi Üyesi Bakir İzzetbegoviç'i, Çankaya Köşkü'nde kabul

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi ve Bosna Hersek Cumhurbaşkanlığı Konseyi Üyesi Bakir İzzetbegoviç'i, Çankaya Köşkü'nde kabul edecek. (11.00/12.00)

Meclis'de sırasıyla MHP, AK Parti, BDP ve CHP grup toplantıları yapılacak. (10.30/11.30/12.30/13.30)

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 81 ilden gelen öğretmenleri kabul edecek ve Bosna Hersek Cumhurbaşkanlığı Konseyi Üyesi Bakir İzzetbegoviç ile bir araya gelecek. (11.30/14.00/18.30)

Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin, Antalya'da, TBMM'nin 90. kuruluş yılı anısına oluşturulan hatıra ormanına fidan dikecek (15.00)

İstanbul'un kayıp kapıları (Özel)

Tarih boyu birçok imparatorluğun sahip olmak istediği İstanbul'u koruyan sur kapıları, zamana direnmeye çalışıyor. İstanbul karasurları üzerinde bulunan tarihi 8 kapıya ait kapı kanatları tamamen kaybolmuş. Kapıya ait birçok tarihi kabartmalar da ya yok olmuş ya da çalınmış.

Yeni yapılan müzeler, tarihi müzelerin tahtını salladı (Özel)

Gelişen teknolojiyle birlikte yeni yapılan müzeler, ziyaretçi bakımından tarihi müzelere rakip oldu. İstanbul'da Miniatürk, Panorama 1453 Tarih Müzesi gibi müzeler çektiği ziyaretçiyle Türk İslam Eserleri Müzesi, Arkeoloji Müzesi, Kariye Müzesi gibi pek çok tarihi müzenin tahtını salladı.

Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, Ankara'da düzenlenen, ''Türkiye 19. Uluslararası Jeofizik Kongre ve Sergisi''nin açılışına katılacak. (10.00)

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, gündeme dair değerlendirmelerde bulunacak. (10.30)

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, 'Parayı Teknolojiye, Teknolojiyi Paraya Dönüştürün' projesinin tanıtımına katılacak. (10.00)

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, 81 ili temsilen Ankara'ya gelen öğretmenlerle görüşecek. Çubukçu akşam saatlerinde de Türkiye Eğitim ve Sevgi Derneği'nin düzenlediği Öğretmenler Günü programına katılacak. (16.30/19.00)

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ile TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu 'AB İlerleme Raporu'nu değerlendirecek. (10.30)

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Dünya Enerji Konseyi Genel Sekreteri Chirtoph Frei ve Venezüela'nın Ankara Büyükelçisi Raul Jose Betancourt Seeland'ı kabul edecek. (10.30/14.30)

Halka Arz Seferberliği Zirvesi Bursa'da başlıyor

SPK, TOBB, İMKB, Türkiye Sermaye Piyasası Aracı Kuruluşları Birliği (TSPAKB) ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) işbirliğiyle yapılacak "Halka Arz Seferberliği Bursa Zirvesi" başlıyor. (09.00)

Vefat eden eski milletvekilleri Halil Nüzhet Goral ve Mahmut Şevket Doğan için TBMM'de tören düzenlenecek. (11.00)

BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdullatif Şener ile parti merkezinde görüşecek. (12.00)

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Ankara'da BM Mülteciler Yüksek Komiseri Antonio Guterres'i kabul edecek. (14.00)

Devlet Bakanı Faruk Çelik Adana'da düzenlenecek Gadir Hum ve Alevilik konulu panele konuşmacı olarak katılacak. (19.00)

Hayata Dönüş operasyonlarının yapıldığı Bayrampaşa Cezaevi'nde yaşananlar hakkında açılan dava Bakırköy 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek. (10.00)

SPOR

Spor Toto Süper Lig'in 14. haftasında Galatasaray'la karşılaşacak olan Beşiktaş, hazırlıklarını sürdürüyor. (10.30)

Şampiyonlar Ligi'ndeki tek temsilcimiz Bursaspor, Valencia maçı için İspanya'ya gidiyor. Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Valencia maçıyla ilgili bir basın toplantısı düzenleyecek. Yeşil – beyazlı ekip maçla ilgili son çalışmasını da maçın oynanacağı statta yapacak.