Kılıçdaroğlu'ndan ittifak açıklaması

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ı din sömürüsü yapmakla suçladı.

Kılıçdaroğlu'ndan ittifak açıklaması
Partililerine seslenen Kılıçdaroğlu, son zamanlarda BDP ile ittifak yapacaklar iddialarına da cevap verdi. Kılıçdaroğlu, "Tutturmuşlar bir ittifak, bunu kim konuşuyor? Bunu kim yapıyor? Ben bile evde izliyorum. Ne söylersek biz söyleriz. Kimse bunu söyleyemez. Bize inanan laik, demokratik cumhuriyete inanan herkesin CHP çatısı altında yeri vardır" dedi.

İşte CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları:


Bir yasa çıkıyor ve yasanın gereği yerine getirilmiyorsa Başbakan görevini yerine getirmiyor demektir. 8 yıldır şu komisyonu bir toplayalım nerede yanlışımız var nerede yanlış yapıyoruz demediler. Ama çözüm üretmiyoruz o açıdan baktığımız zaman bu tablo bizim için güzel bir tablo değil umarım bizim bu önerimizi sayın Başbakan bir an önce kurulu toplar ne gerekiyorsa yapar. Bu vesile ile bayramınızı kutluyorum.

Şimdi önemli olan şu toplanmayabilir Böyle bir kurulu bakanlar kurulu karaı ile kurarsınız ama bir ülke'nin parlemontası karar çıkarırsa o karar uyulur ama bir hata varsa sorumlu o ülke'nin Başbakan'ı' dır.

Baktığımız zaman bu tablo güzel br tablo değildir. Umarım sayın Başbakan kısa sürede her şeyi düzeltir. Umarım seçimden sonra her şey düzelir. 

DİN İSTİSMARCILIĞINI ÇOK İYİ YAPIYORLAR

Sayın başbakan görevini yapmıyor ama din istismarcılığını çok iyi yapıyor. İbadet yerleri siyaset meydanı değilse bu ülkenin her vatandaşı 1 dakka sayın Başbakan burada yanlış yapıyorsun dememiz gerek. Bunu neden söylüyorum İstanbul'da muhteşem bir camimiz var Süleymaniye camisi. Onarıma mı alındı hayır arefe günü kapatıyorsunuz camiyi bayramda Başbakan gelecek burada namaz kılacak diye ve çıkışta mikrofonu koyuyorsunuz sayın Başbakan çıkıyor başlıyor konuşmaya.

Eğer biz inanca saygı göstereceksek böyle bir olayı hayata geçirmememiz gerekiyor. aksi halde en temiz duyguları en temiz mekanda tepemize bir siyasetçi gelecek mi diye bekleriz. Kutsal mekanlar her kez içindir.  O mekanlarda siyaset olmaz. Eğer o mekanları siyasete çekersek en büyük kötülüğü yapmış oluruz.

AKP hükümeti bir karar aldı eski camileri tarihi camileri korumak için restorasyon yapacaklar. ama yine o mekanlar üzerinden yoluzluklar yapıyorlar. Elimde örnek var. İzmir'de 22 cami'den örnek vereceğim. İzmir'de yapılmayan cami'den yapılmış gibi görünüp para ödenmiş görünüyor. İzmir'de türbe onarımı. Yapılmış gibi görünüp gidip para ödeniliyor.

Buna benzer 22 tane örnek var her yerin fotoğrafları elimizde mevcut.

Fatih'te Kaptan-i Ali cami var. Dini tesis alanından çıkarılıp düğün salonu yapmışlar. Eğer bunu CHPyapsaydı dinimiz kalmazdı. Biz dinizimize sayglıyız. Biz insanlara saygılıyız.

Bunlar saygılı değiller. Bunlar Ahmet Arif'in dediği gibi aşımıza ekmeğimize göz koyanlar...

8 temmuz 2004'te Chp genel yoklama istiyor oylama pusulaları gidiyor grup başkan arkadaşlarımız diyorlar ki genel mecliste olmayan halde ben buradayım diye oy gönderen sayı kaç biliyormusunuz 65. İnsan'da biraz ahlak denen kırıntı olur değilmi biz bunu dile getirmeyecekmiyiz. Hem orada olmayacaksın hem oy kullanacaksın hem de bize müslümanlık dersi vereceksin olmaz öyle olmaz...Biz bunların maskelerini indireceğiz 65 milletvekilininde isterlerse adını veririz hepsi dosyalarımızda var.

YALANI GERÇEĞE DÖNÜŞTÜRÜYORLAR

Gittiler Avrupa Birliği'nden destek aldılar gerçek çıktı ortaya ama zaman geçti bir seçim dönemi geçti şimdi bunlar bunu yapmak için güzel bir politika izlediler kendilerini gören kendilerini her söylediğini manşete çıkaran görevleri muhalefeti eleştiren özel bir medya grubu oluşturdular.

Bunlar özel bir medya grubu oluşrutdular. Merkez denilen medya sektörüne ise otokontrol sağladılar. Bunları neden söylüyorum; Füze Kalkanı var ya her yerde o yüzden. Her gazete'te büyük başarı elde etmişiz gibi haberler yazlıyor.

Şimdi Dış işleri bakanı'nın sözlerini okuycam size; ' Biz çevremizde ki hiç bir dış komşuyla sorunumuz yok. Biz tehlike altında değiliz diyor' Peki...

Sen inanıyorsan bir tehlike söz konu değilse neden getiriyorsun Türkiye'ye Füze Kalkanı'nı... Nerde kaldı sıfır sorun... Bunların söylemleri ile yaptıkları tam aksi oluyor.

Füze Kalkanı'nı kuracaksın sonra soğuk savaşın ilk hedefini Türkiye yapacaksın.

Muhalefetin fazla biligi olmadığını söylüyor Sayın Başbakan. Topla o zaman meclisi anlat. Bunlar Irak'ta da aynı şeyi yaptılar.

Hiç bir ülke bizim düşmanımız değil. Biz söylüyoruz bunu İranın nükleerini kontrol etmek için kurdular. Benim gördüğüm kadarıyla hukuk, demokrasi ve insan hakları ihlalleri arttı. Yasa dışı dinlemelerin en çok görüldüğü hükümet AKP hükümetidir. Adete yasa dışı dinlemeler yasalaştı. Hangi ülkede Başbakanı protesto eden öğrencilere hapis cezası veriliyor? Yarın öğretmenler günü. Öğretmenlerin çektiği çileler ortada. Atama bekleyen öğretmenlerin çilesi de ayrı birşey. Öğretmenlere şunu söylememiz lazım; sizi seviyoruz. Sizi verdiğimiz maaşla ikinci bir işe mahkum etmeyeceğiz. AKP'nin öğretmenine bakışı, bir Milli Eğitim Bakanı var evlere şenlik. Kendisinin yönettiği bakanlıkta kaç öğretmen açığı var bilmeyen bir bakan olur mu? Milli Eğitim Bakanı hazırladığı rapordan farklı konuşuyor. Atanamayan öğretmenler var, onları atayacağız diyorlardı ama yapmadılar. Eğitimin içinde bulunduğu dram budur.

Milli Eğitimine ömen vermeyen sağlıklı kalkınmayı yakalama şansı yoktur. Biz CHP iktidarında onları baş tacı yapacağız. AKP özel dersanalerde büyük yol katetti. Eğitimin kalitesi düştükçe dershane sayısı artar. Böyle bir sistem olabilir mi? Biz öğretmen aylığını en az 2 bin liraya çıkaracağız. Öğretmenler toplu taşıma araçlarına ücretsiz binecek. Ücretsiz bilgisayar verilecek. Sözleşmeli öğretmenlerin hepsi kadroya alınacak. Öyle ayrılık gayrılık yok.

Türkiye önemli bir süreçten geçiyor. CHP üstünde büyük oyunlar oynanıyor. Tutturmuşlar bir ittifak, bunu kim konuşuyor? Bunu kim yapıyor? Ben bile evde izliyorum. Ne söylersek biz söyleriz. Kimse bunu söyleyemez. Bize inanan laik, demokratik cumhuriyete inanan herkesin CHP çatısı altında yeri vardır. Hepinize en içten selamlarımı saygılarımı sunuyorum...