Zehirli Gölet

Şanlıurfa Harran ilçesine bağlı Arın köyünde bir buçuk metre derinliğinde 70 metre enindeki bulunan gölet köy yaşamını olumsuz etkiliyor.

20 kişinin tifo hastalığıyla mücadele ettiği 30 haneli ve yaklaşık 500 nüfuslu köyde yaşayan köylüler yetkililerden kendilerinin sesini duymalarını istiyor. 10 yıldır köyün ortasında bulunan bu zehirli gölete birçok çocuğun içerisine girerek yıkandığını hayvanlarında da buradan su içtiğini belirten köylüler gerekilen yerlere başvurduklarını fakat bir cevabın alamadıklarını belirtiler. Geçen günlerde 8 yaşında oğlunun bu göllete düştüğünü belirten Ahmet Çerdik, bu gölet yıllardır burada olduğunu
söyledi.Binlerce kez yetkililere başvurmamıza rağmen bu yetkililerden bir sonuç alamadık.ne yapacağımızı bilemiyoruz artık.Bu gölettin burada yaşayan çocuklara hastalıktan başka faydası yok. Geçenlerde bir çocuğumuz düştü. Allah'tan orada bulunan köylülerin yardımıyla kurtarıldı. Elektrikler gittiğinde sularımız gelmiyor. Hayvanlarımız bu sudan içiyor. Yetkililerden en kısa zamanda köyün ortasında bulunan göletli kurutmalarını istiyoruz. Yaklaşık 20 tane çocuğumuz zehirlerdi. Hasta olan çocuklarımız çok.
Ne yapacağımız bilemiyoruz" diye konuştu.
Arın köyünde bulunan tüm çocukların bir araya gelerek 'biz hasta olmak istemiyoruz' diye yetkililere seslenmelerinde ki tek amaçlarının yetkililerin seslerini duymalarını olduğunu, söyleyen köylüler, geçmiş yıllarda Harran Kaymakamı tarafından Gölletin temizlenip için doldurulacağına dair söz verilmesine rağmen hala bir ses çıkmadığını, hayvanların buradan zehirli suları içtiğini, evlerin duvarlarının nemden döküldüğünü ve ürünlerin yetişmediğini belirttiler.