Yurtta Hava Durumu

Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları (Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Hopa) ile öğle saatlerinden sonra Artvin, Kars, Ardahan ve Iğdır çevrelerinin hafif olmak üzere yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor

Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları (Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Hopa) ile öğle saatlerinden sonra Artvin, Kars, Ardahan ve Iğdır çevrelerinin hafif olmak üzere yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde Marmara ile iç ve doğu bölgelerimizde yer yer sis, Kayseri, Çorum, Bayburt, Erzincan, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır, Van ve Muş çevrelerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.
Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı, ülkemizin doğusunda 1 ila 3 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgar, genellikle kuzey ve kuzeybatı, zamanla batı kesimlerde güney ve güneydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek. Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:
Ankara: Parçalı ve az bulutlu, sabah saatlerinde yer yer sisli 15
İstanbul: Parçalı bulutlu, sabah saatlerinde Boğaz çevresi başta olmak üzere sisli 17
İzmir: Az bulutlu, sabah saatlerinde yer yer sisli 20
Adana: Az bulutlu ve açık 26
Antalya: Az bulutlu ve açık 24
Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, hafif olmak üzere aralıklı sağanak yağışlı 16
Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, hafif olmak üzere aralıklı sağanak yağışlı 16
Erzurum: Parçalı ve az bulutlu, sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer hafif sisli 11
Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 19