Üreticilere bahçe budama eğitimi veriliyor

Bahçe ürünleri sektörünün önde gelen firmalarından Botanika, bahçe ekipmanları pazarında dünya lideri Finlandiyalı Fiskars ile budama eğitimlerini Ada

Bahçe ürünleri sektörünün önde gelen firmalarından Botanika, bahçe ekipmanları pazarında dünya lideri Finlandiyalı Fiskars ile budama eğitimlerini Adapazarı ve Bursa'da gerçekleştiriyor. Amasya ve Tokat'ta başladığı eğitimlerini Akdeniz Bölgesi'nde sürdüren Botanika, Bursa'da da 'budama' işlemi hakkında bilgi paylaşım toplantıları gerçekleştiriyor.

Botanika Genel Müdürü Kemal Eskenazi, şirket olarak 2001 yılından bu yana hobi bahçeciliği alanında çalışma yaptıklarını dile getirdi. 2010 yılı başında dünyada bahçecilik alanında lider olan Fiskars ile anlaşma yaptıklarını kaydeden Eskenazi, şunları söyledi:

"Fiskars'ın ürünleri budama makasları, budama testereleri ve kalın dal makaslarından oluşuyor. Fiskars makasları, diğer markaların budama makaslarından çok farklı. Bu ürünlerin her birinin sapı, fiber maddesinden yapılıyor ve çelik kadar sağlam. Bunun yanı sıra çok da hafifler. Makasların rahat ve sağlam cam elyaf takviyeli polipropilen kolları, alt bıçaklarının krom kaplama ile güçlendirilmiş kesici özellikleri ile bitki ve çiçeklerin bol ürün, sağlıklı çiçek ve meyve oluşumunu da destekliyor. Budama sayesinde bitkinin gücünün gereksiz dallara gitmesi önlenerek daha dinç ve genç görünmesini sağlıyor. Fiskars makasları ile kesim işlemi yapılırken paslanma, sıkışma engelleniyor, sürtünme azalıyor ve bıçakların üzerindeki PTFE (teflon nevi) kaplama ile de kayganlık artıyor."

"İLGİ ÇOK BÜYÜK"

Anadolu'nun coğrafi ve iklim koşulları göz önünde bulundurulduğunda çok verimli topraklara sahip olduğunun altını çizen Eskenazi, "9 yılı aşkın süredir hobi bahçeciliği alanında çalışmalarımızı sürdürüyoruz, ancak Fiskars markası ile çalışmaya başlamamız ile birlikte bundan böyle işin uzmanları ile de ciddi çalışmalar yapmak istiyoruz. Bu nedenle başlangıç noktamız Anadolu oldu. Tokat, Amasya ve Isparta'dan sonra da Akdeniz Bölgesi'nde Adana ile eğitimlerimize başladık. Eş zamanlı Antalya'da ve Mersin'de de eğitimlerimiz devam etti. Kurban Bayramı sonrası ilk eğitim duraklarımız ise Adapazarı ve Bursa oldu. Buradaki toplantımız ile profesyonel olarak bağ ve bahçecilik yapan herkesle budama konusunu ve budama yapmak için en elverişli araçları buluşturmak amacı ile yola çıktık." dedi.