THK'ye bağışlar yüzde 20 azalırken geliri yüzde 50 arttı

Türk Hava Kurumu (THK) Balıkesir Şube Başkanı İlhan Güzel, Kurban Bayramı'nda bir önceki yıla göre koyun, keçi ve sığır derisi bağışlarında yüzde 5 il

Türk Hava Kurumu (THK) Balıkesir Şube Başkanı İlhan Güzel, Kurban Bayramı'nda bir önceki yıla göre koyun, keçi ve sığır derisi bağışlarında yüzde 5 ile 20 düşüş olduğunu söyledi. Güzel, buna rağmen fiyat artışı sebebiyle gelirlerinin yüzde 50 arttığını dile getirdi.

Bir basın toplantısı düzenleyen THK Şube Başkanı Güzel, deri toplama çalışmalarına destek veren Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan, Belediye Başkanı İsmail Ok ve Garnizon Komutanı Korgeneral Tevfik Özkılıç'a teşekkür etti. Bayram süresince kamuya ait 29 aracı veren Vali Arslan'a teşekkür eden Güzel, "Belediye tarafından açılan kurban kesim yerleriyle halkımızın kurbanlarını rahatça kesmesini ve THK'nin toplama faaliyetlerini kolaylaştıran Başkanımız İsmail Ok'un katkıları büyük olmuştur. Köylerde ve şehir merkezinde, 40 araçla150 personelimiz görev yaptı. Vatandaşlarımızın telefonla kurumumuza bildirdiği her bir deri, mutlaka verilen adresten alındı. Kurumumuz, bu bayramda da nahoş bir hadise olmadan görevini ifa etmiştir." dedi. İlhan Güzel, bu yıl Balıkesir'de 6 bin 615 koyun, 473 keçi ve 521 adet sığır derisi bağışı aldıklarını sözlerine ekledi.