Şifalı Bitkiler Merkezine Yoğun İlgi

Son dönemlerde şifalı bitkilerden elde edilen ilaç ve benzeri karışımların satışında yaşanan yoğunluk her geçen gün artmaya başladı.

Şifalı Bitkiler Merkezine Yoğun İlgi
Bingöl'ün Genç ilçesinde şifalı bitkiler merkezi işletmeciliği yapan Halit Olcay, bu bitkilerin birçok derde deva olduğunu, insanların sağlıklı yaşam için doğal ürünlere dönüş yaptığını belirtti. Tıp dünyasının da şifa veren bitkileri inkar etmediğini dile getiren Olcay, bu bitkileri modern tıbbın yanında, bitkisel tıbbı da destekleyici olarak gördüklerini ifade etti. Olcay, ürünlerinin tamamının Sağlık Bakanlığı'nın izni dahilinde satıldığını belirterek, "İlçemizde şimdiye kadar herhangi şifalı bitki satan bir yer olmadığı için vatandaşlarımızdan kimisi çevre illerden, kimisi de televizyon reklamlarından gördüğü ürünleri sipariş edip elde etmeye çalışıyordu. Yeni hizmete açtığımız şifalı bitki merkezcimiz ile bu hizmeti vatandaşlarımızın ayağına getirdik. Vatandaşlarımızın artık başka yerlere gidip şifa aramasına gerek kalmadı. Şifayı vatandaşlarımızın ayağına getirdik" dedi.
Olcay, sattıkları ürünler arasında sigara bırakmak, kilo vermek, astım, bronşit, hemoroit, bel fıtığı, kalp damar rahatsızlığı için bitki ürünlerin yanı sıra güzellik kremleri ve kozmetik gibi birçok ürünün bulunduğunu sözlerine ekledi.