Polatlı'da KPSS önlemleri alındı

Ankara'nın Polatlı ilçesinde, 28 Kasım Pazar günü Ortaöğretim ve Önlisans mezunları için yapılacak olan Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) için güvenl

Ankara'nın Polatlı ilçesinde, 28 Kasım Pazar günü Ortaöğretim ve Önlisans mezunları için yapılacak olan Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) için güvenlik önlemlerinin alındığı bildirildi.

Polatlı Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin başkanlığında yapılan toplantıda, KPSS için alınan güvenlik tedbirleri açıklandı.

Polatlı'da sabah ve öğleden sonra iki oturumda gerçekleşecek olan KPSS 29 okul, 397 salonda gerçekleşecek. Sabah oturumunda ortaöğretim mezunu bin 396 öğrenci sınava girerken, Önlisans mezunu 5 bin 545 öğrenci sınava girecek. Ayrıca, güvenlik önlemleri için 150 emniyet mensubu, sınav salonlarında ise 992 salon görevlisi görev alacak. Polatlı'da KPSS için alınan güvenlik önlemleri ise şöyle:

"Sınavların yapıldığı binalara girişte adayların üzerleri emniyet güçleri tarafından elle ve dedektörle aranacak. Çanta, cep telefonu, kol saati, cep saati, kolye, kablosuz iletişimi sağlayan bluetooth ve benzeri cihazlar ile küpe, broş, metal para gibi metal içerikli eşyalar her türlü elektronik, mekanik cihaz bina içine alınmayacak. Tüm sınav görevlilerinin üzerleri aranacak, cep telefonu veya herhangi bir elektronik cihaz ile sınav binasına girmelerine kesinlikle izin verilmeyecek. Adayların sınav salonlarına alınmalarına, sınavın başlama saatinden bir saat önce başlanacak. Salon başkanı, her 10 dakikada bir, saatin kaç olduğunu tahtaya yazacak. Adaylar sınavın yapılacağı binaya, sadece sınava giriş ve kimlik belgesi, özel kimlik belgesi ve son altı ay içinde çekilmiş bir adet fotoğraf ile alınacak. Adayların ihtiyacı olan kalem, silgi paketleri yedek olarak sınav binalarına gönderilecek. Adaylar sınava şeffaf şişe içerisinde su getirebilecek.

Sınava giren adaylardan fotoğraflı ve onaylı özel kimlik belgesi olarak sadece nüfus cüzdanı ve pasaport kabul edilecek. Başka kimlik belgesi kabul edilmeyecek. Fotoğraflı ve onaylı özel kimlik belgesi yanında olmayan aday kesinlikle sınav binalarına alınmayacak. Sınava alınsa bile sınavı geçersiz sayılacak. Sınava en fazla 15 dakika geç gelen adaylar izin formu düzenlenerek sınava alınabilecek, 15 dakikadan geç gelen adaylar kesinlikle sınava alınmayacak. Sınav başladıktan ilk 90 dakika ve son 15 dakika içinde sınava devam etmek istemeyen aday dışarı çıkarılmayacak. Sınavın ilk 90 dakikası geçmeden adayların çıkışına izin verilmeyecek. Erken çıkmakta ısrar edenler salondan çıkarılarak binada tutulacak. Evlenen ya da boşanan adayların soyadlarındaki değişimler konusunda adayların TC kimlik numaraları esas alınacak. Bayan adaylar kimlik tespitine imkan verecek biçimde yüzleri açık olarak sınava girebilecekler. Sınav başladıktan sonra adaylar, tuvalet, sağlık, su içmek gibi ihtiyaçları için kısa süre bile olsa sınav salonundan dışarı çıkarılmayacak. Sınav salonunda dışarı çıkan aday sınav salonuna kesinlikle geri alınmayacak."

Polatlı Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, "Herhangi bir hak kaybına uğranmaması için bu tedbirlere uyulması gerekiyor. Bu tedbirlere uymayan adaylar sınava alınmayacak." ifadelerini kullandı.