Milletvekili Arıcı: Türkiye'yi 8 yılda dünyanın en saygın ülkesi haline getirdik

AK Parti Antalya Milletvekili Dr. Abdurrahman Arıcı, iktidarları döneminde Türkiye'nin her alanda dünyanın saygın ülkesi haline geldiğini söyledi. AK

AK Parti Antalya Milletvekili Dr. Abdurrahman Arıcı, iktidarları döneminde Türkiye'nin her alanda dünyanın saygın ülkesi haline geldiğini söyledi. AK Parti iktidarı devrinde başta eğitim ve sağlık alanı olmak üzere büyük reformlara imza attıklarını belirten Arıcı, sağlık alanında yaptıkları çalışmalarla hastanelerde rehin alınma döneminin sona erdiğini kaydetti.

Yaptıkları çalışmalarla ilgili açıklama yapan Arıcı, turizm ve tarım kenti Antalya'yı sağlıkta da eğitimde de bir numara yapacaklarını belirtti. Arıcı, yeni hastane ve ek binalarla Antalya'ya 500 milyon liralık sağlık yatırımı yapacaklarını ifade etti. Arıcı, "Sağlık alanında her ilçeye bir hastane yapmak istiyoruz. Bunların bir kısmını tamamladık. Bir kısmının da ihalesi yapıldı." diye konuştu. Korkuteli, Finike, Elmalı ve Kaş ilçelerine hastane yapılacağını belirten Arıcı, ayrıca Kepek'e 300 yataklı hastane ile Serik ve Manavgat ilçelerine 100 yataklı ek bina yapılacağını kaydetti.

Karayolu yapımında Türkiye'yi adeta şantiyeye çevirdiklerini aktaran Arıcı, Antalya-Korkuteli karayolunun bitmek üzere olduğunu, yapılan çalışmalarla Antalya-İzmir yolunda çok büyük kısalma olduğunu söyledi.

AK Parti'nin 3 Kasım 2002 seçimlerinde iktidara geldiğinde Türkiye'ye gelen turist sayısının 8 milyon olduğunun altını çizen Arıcı, geçen 8 yıllık sürede Antalya'ya gelen turist sayısının 10 milyona yaklaştığını dile getirdi. Arıcı, sözlerini şöyle sürdürdü: "AK Parti iktidarında ülkemiz her alanda kalkındı. 8 yıl önce ülkemize gelen turist sayısı 8 milyondu. Bugün Antalya'ya gelen yabancı konuk sayısı 10, ülke genelinde ise 30 milyona yaklaştı. AK Parti iktidarında halka rağmen politika yapma dönemi tarihe karıştı. Halkımızın 3 Kasım 2002 ve 22 Temmuz 2007 seçimlerinde sandıkta verdiği yetkiyi halkımıza hizmet için kullanıyoruz. Gücümüzü halktan alıyoruz. Halkımızın partimize gösterdiği teveccüh hizmet yapma aşkımıza güç katıyor."

Arıcı, Türkiye'nin 8 yıl gibi kısa bir sürede dünyanın saygın bir ülkesi haline gelmesinin mimarının AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olduğunu kaydetti.