Mersin Limanı'ndaki Yatırımlar

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Mersin Limanı'nın tüm boyutlarıyla daha iyi ve daha güzel bir geleceğe taşınmasının, aynı zamanda kentin ekonomik ve sosyal anlamda kalkınması anlamına geldiğini söyledi

Mersin Limanı'ndaki Yatırımlar
Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Mersin Limanı'nın tüm boyutlarıyla daha iyi ve daha güzel bir geleceğe taşınmasının, aynı zamanda kentin ekonomik ve sosyal anlamda kalkınması anlamına geldiğini söyledi.
Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları İşletmesi (TCDD) Genel Müdürlüğü'ne ait olan ve Özelleştirme İdaresi tarafından 36 yıllığına PSA-Akfen Ortak Girişim Grubu'na devredilen Mersin Limanı'nda, özelleştirme sürecinden bu yana yapılan yatırımlar masaya yatırıldı. 2007 yılından bu yana Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği (MIP) A.Ş. tarafından işletilen limanda, son 3 yıllık zaman diliminde yaşanan gelişmeler Vali Hasan Güzeloğlu'nun da katıldığı toplantıyla değerlendirildi.
MIP hizmet binasında gerçekleştirilen oturumda konuşan Güzeloğlu, Mersin Limanı'nın gerek ticaret, gerekse uluslararası mal ve hizmet akışı açısından belirleyici bir merkez olarak öne çıktığını vurguladı. Aynı zamanda Doğu Akdeniz'in en büyük ve en önemli limanları arasında yer alan Mersin Limanı'nın, kent açısından olduğu gibi Türkiye açısından da stratejik bir derinliğe sahip olduğuna dikkat çeken Güzeloğlu, limanın Türkiye açısından vazgeçilmez olmasının yanında küresel ölçekteki ticari ilişki ve dengelerde de belirleyici bir misyon üstlendiğini kaydetti.
Limanın mevcut kapasitesinin genişletilmesi, gerekli iyileştirmelerin yapılması ve buna yönelik çalışmaların hem Mersin hem de Türkiye açısından önemli olduğunu belirten Güzeloğlu, "Mersin Limanı, bir anlamda da Türkiye'nin çok büyük bir ihracatının gerçekleştirildiği, ülke limanları açısından elleçleme ve yükleme-boşaltmanın yanı sıra buna benzer hizmetler açısından ön plana çıkıyor" dedi. Güzeloğlu, limanın tüm bu boyutlarıyla daha iyi ve daha güzel bir geleceğe taşınmasının aynı zamanda Mersin'in ekonomik ve sosyal anlamda da kalkınması anlamına geldiğine dikkat çekti.
MIP Genel Müdür Yardımcısı Kürşat Tezkan ise, 2007 yılında kendilerine devredilen Mersin Limanı'nda yeniden yapılanma sürecini başlattıklarını hatırlatarak, ortaya konulan çalışmalara bağlı olarak limanın bugün Türkiye'nin en büyük konteyner limanları arasında yerini aldığını vurguladı. Limanın coğrafi konumu ve kapasitesi ele alındığında; çok geniş bir coğrafyaya sahip olmasının yanında hinterlandıyla çok önemli bir yere sahip olduğu belirten Tezkan, bunu en iyi şekilde kullanabilmek için gerekli tüm yatırımları yapmaya çalıştıklarını anlattı.
Konuşmaların ardından Vali Hasan Güzeloğlu, beraberindeki heyetle birlikte Mersin Liman sahası içinde incelemelerde bulundu.