Emekli Madenci, Başörtüsü Sorunun Çözümü İçin Tbmm'ye Gidiyor

Zonguldak'ta Cumhuriyet mitinglerinin sembol ismi emekli madenci Osman Açıkgöz, başörtüsü sorununun çözümü için omzuna astığı Atatürk'ün eşi, annesi ve kız kardeşinin başörtülü resimleriyle TBMM'ye gidiyor

Zonguldak'ta Cumhuriyet mitinglerinin sembol ismi emekli madenci Osman Açıkgöz, başörtüsü sorununun çözümü için omzuna astığı Atatürk'ün eşi, annesi ve kız kardeşinin başörtülü resimleriyle TBMM'ye gidiyor.
Atatürk'e hayranlığını sık sık dile getiren emekli madenci Osman Açıkgöz, Atatürk'ün eşi, annesi ve kız kardeşinin başörtülü resimleriyle Ankara'ya gidiyor. Açıkgöz, TBMM'de başörtüsü sorununun çözülmesini isteyeceğini belirtti. Başbakan'ın 'Avrupa eğitimi tartışırken, biz kıyafeti tartışıyoruz' yönündeki sözlerine de destek veren Açıkgöz, "Ben 28 gün önce Başbakana aynı fikirleri ilettim. Meclise güveniyorum. Atatürk sevgisinin merkezi Ankara. Başörtüsü, türban diye diye başım ağrımaya başladı. Meclise
girenler benim oyumla giriyor. Hakkımı arayacağım. Başörtüsünün, yazmanın serbest olmasını istiyorum" dedi.
Büyük babasının 7 yıl askerliği sürecinde Atatürk'ü tanıdığını ve çok sevdiğini anlatan Açıkgöz, "Büyük babam sürekli Atatürk'ü anlattı, methetti. Atatürk'ün 13 gün cephede kaldığını, karın üzerinde bile yattığını söyledi. 'Böyle bir Atatürk vardı' diyordu. Çok severdi, bizi de Atatürk sevgisiyle büyüttü. Atatürk'ün serveti mülkü İş Bankası. Böyle bir Ata'yı tanıyorum. Onun için Ankara'ya gidiyorum" diye konuştu.
Atatürk sevgisinin bulunduğunu düşündüğü tüm partilere oy verdiğini belirten Açıkgöz, düzenlenen tüm cumhiriyet mitinglerinde de yer aldığını hatırlattı. Açıkgöz, "Daha önce MHP'ye, DYP ve CHP'ye'ye oy verdim. Ankara, benim, hepimizin. Mitinglerin hepsine katıldım. Teröre tepki, cumhuriyete destek, şehit ailelerine destek için tüm yürüyüşlere katıldım" diye konuştu.
Açıkgöz, otobüs ile Ankara'ya gideceğini söylerken, sabah yola çıkacağını da belirtti.