Dp Kongresinde Tansu Çiller Krizi

Demokrat Parti'de (DP) Tansu Çiller krizi yaşandı

Dp Kongresinde Tansu Çiller Krizi
Demokrat Parti'de (DP) Tansu Çiller krizi yaşandı. DP Balıkesir Merkez İlçe teşkilatının olağan kongresinde partililere telgraf gönderen eski genel başkan ve başbakan Tansu Çiller'in mesajı kongrenin divan başkanı olan DP Genel Başkan Yardımcısı Cenk Tunçsiper tarafından okutulmadı. Tansu Çiller'in telgrafının neden okunmadığını soran partiliye, "Sahteydi ondan okumadım" diye cevap verdiği belirtilen Cenk Tunçsiper'in bu tavrı DP il ve merkez ilçe teşkilatında tepkiye yol açtı.
DP'nin dün yapılan Hasan Baba Çarşısı'ndaki merkez ilçe olağan genel kurulunda tek liste ile gidilen seçimlerin sonucunda Erhan Kaygan delegelerin oylarıyla başkan seçildi. Erhan Kaygan'ın başkanlığındaki DP Merkez İlçe Yönetim kurulunda, İsmail Arı, Metin Erdağ, Harun Sayan, Buket Ekmekçioğlu, Mehmet Adıdemir, Saygı Çetin, Hüseyin Demirbey, İsmail Alkan, Raşit Demiralp, Mesut Hacı, Aşkın Gürün, Gülten İnegöllü, Sedat Dirgi, Adil Bostan, Ramazan Eroğlu, Ali Şengör, Naciye Altundaloğlu ve Nafiz Kaçar yer aldı. Disiplin Kurulu ise Hüseyin Madra, Mehmet Başkurt, Hasan Çırak, Faiz Esmeray, Vildan Duygulu, Yaşar Dağlı, Nevzat Kara, Sevgi Akçalı Süner ve Nermin Başaran'dan oluştu. DP Merkez İlçe Başkanı Erhan Kaygan, kendisine güvenip teveccüh gösteren tüm delegelere teşekkür ederken, parti tabanına da önemli mesajlar verdi.

TANSU ÇİLLER'İN TELGRAFI OKUTULMADI
Hasan Baba Çarşısı'ndaki esnaf odaları birliği salonunda gerçekleşen kongrede DP'nin teşkilatlardan sorumlu genel başkan yardımcısı olan Balıkesirli işadamı Cenk Tunçsiper divan başkanı oldu. İddiaya göre, kongreyi gündemdeki sıralamaya göre yöneten Cenk Tunçsiper, kendisine iletilen bir telgrafı inceledikten sonra masanın üzerine bırakıp salondaki partililere okumadı. Telgrafın eski DYP genel başkanı ve başbakanlardan Prof. Dr. Tansu Çiller'e ait olduğu öğrenildi. Konuyla ilgili bir açıklama yapan DP İl Disiplin Kurulu Üyesi Mustafa Koçal, Tansu Çiller'in bizzat gönderdiği mesajın kasıtlı olarak okunmadığını belirterek tepki gösterdi. Mustafa Koçal, bir partilinin Cenk Tunçsiper'e telgrafı neden okumadığını sorduğunda, "Sahteydi ondan okumadım" şeklinde cevap verdiğini, ancak telgrafın sahte olmadığını bizzat Tansu Çiller'den geldiğini iddia etti. Pazar günü yapılan kongrenin ardından yayılan telgraf krizi partide tepkilere yol açtı. Başta Merkez İlçe Başkanı olmak üzere DP'li çok sayıda yönetici ve partili Tansu Çiller'in Balıkesir'deki kongreye gönderdiği telgraftaki mesajının divan başkanı tarafından okunmamasına anlam veremediklerini ifade ettiler. DP'li yönetici Mustafa Koçal, "Eski genel başkanımız olan Sayın Tansu Çiller'e kongrenin davetiyesini Merkez İlçe yönetiminin talebi üzerine bizzat ben kendim gönderdim. Kongreye PTT ile gönderilen Sayın Çiller'in telgrafı divan başkanı olan partimizin de genel başkan yardımcısı sıfatını taşıyan Cenk Tunçsiper tarafından incelendiği halde kasıtlı şekilde okunmaması başta Tansu Çiller'e, sonra seçilen heyete ve tüm Demokrat Partililere bir saygısızlıktır. Aynı zamanda da bir kıskançlıktır. Sayın Tunçsiper bu telgrafı okutmayarak kendi egosunu tatmin etmekle mutlu olabilir. Ama, parti tabanından en büyük tepkiyi alacaktır. Bu kendisinin ne kadar makam sahibi olmak istediğinin bir göstergesidir. Bunun hesabını partililer soracaktır. Kendisine neden okumadığı sorulduğunda sahteydi diye cevap vermiş. PTT müdürlüğünden telgrafın sahte olmadığını da öğrendik. Mesajdaki cümleleri ancak DYP'nin genel başkanlığını yapmış Tansu Çiller kullanabilir. Ben her şeyden önce bir partili olarak çok üzüldüğümü belirtmek isterim. Sayın Tansu Çiller bizim gönlümüzde hala genel başkandır, en yakın zamanda da inşallah yine genel başkanımız olarak kendisini görmek istiyor ve bekliyoruz" diye konuştu.
Bu arada, kongrede hiçbir telgraf mesajının okunmadığı, ancak sadece Merkez İlçe Başkanı Erhan Kaygan'ın kürsüdeki konuşması sırasında Prof. Dr. Tansu Çiller'in kendi şahsına gönderdiği telgraftaki mesajı okuyup partililerle paylaştığı bildirildi.