Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Belçika'da

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, AB Uyum Politikası Bakanları Gayrı Resmi Toplantısı'na katılmak üzere Belçika'ya geldi.

Belçika'nın Liege şehrinde

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, AB Uyum Politikası Bakanları Gayrı Resmi Toplantısı'na katılmak üzere Belçika'ya geldi.

Belçika'nın Liege şehrinde düzenlenen iki günlük toplantı, bakanların aile fotoğrafı için poz vermesiyle başladı. Toplantıda, Avrupa'nın bir yandan globalleşmenin getirdiği uzun vadeli sorunlara gerekli tepkinin verilmesi istenirken, diğer yandan işsizlik ve sosyal eşitsizliğin ekonomik krizle iyice artmasından kaynaklanan sıkıntılarla boğuştuğuna dikkat çekildi. Küreselleşme, doğal kaynakların tükenmesi ve demografik açılımların ise Avrupa Konseyi üzerinde sosyal, ekonomik ve bölgesel uyum hedeflerini gözden geçirmesi için baskı oluşturulduğuna dikkat çekildi.

Uyum politikasının Avrupa Birliği'nin tüm bölge genelinde dengeli ve sürdürülebilir büyüme için önemli bir faktör olduğunu kaydeden bakanlar, yapısal fonların bölge ve Avrupa şehirlerinin büyümesi için önemli bir faktör olduğuna vurgu yaptı. Ekonomik kalkınma ve istihdam oluşturma konusunda ise 'Avrupa 2020' stratejisinin hedeflendiği üzerinde duruldu.

Bu sonbaharda Komisyon tarafından kabul edilecek olan 5. Uyum Raporu, iki gün sürecek olan AB Uyum Politikası Bakanları Gayri Resmi Toplantısı'nın kalbini oluşturacak.

Bakan Cevdet Yılmaz yarın akşam saatlerinde Türkiye'ye dönecek.