Borsaya 'Uyum' geldi

Market zinciri Uyum Gıda'nın hisseleri, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda (İMKB) işlem görmeye başladı.

Borsanın bayram sonrası ilk seansı

Market zinciri Uyum Gıda'nın hisseleri, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda (İMKB) işlem görmeye başladı.

Borsanın bayram sonrası ilk seansı, Uyum Gıda Yönetim Kurulu Başkanı İskender Keleş ve İMKB Başkanı Hüseyin Erkan'ın çanı çalması ile açıldı. Bu yılın 19'uncu şirketini halka arz ettiklerini belirten İMKB Başkanı Erkan, şunları kaydetti:

"Halka arzını başarıyla ve güzel bir dağılımla tamamlayan Uyum'a bin 298 yatırımcı, 52,5 milyon TL kaynak sağladı. Bu yıl halka arz seferberliği çerçevesinde önemli çalışmalarımız oldu. Sene sonunda 25 şirket hedefimize ulaşacağımızı umuyorum. Sermaye piyasaları ekonomiye kaynak aktarmaya devam ediyor. Bu kaynaktan yararlananlardan biri de işte Uyum Gıda. Farkındalığı artırıyoruz, bu farkındalık da şirketlere değer katıyor."

Uyum Gıda Yönetim Kurulu Başkanı İskender Keleş ise market zincirinin 1998 yılında başladığı yolculukta önemli bir aşamaya geldiğini vurgularken, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Bugün 33 satış noktası ve bini aşkın çalışanımız ile Avrupa yakasında hizmet veriyoruz. Bu aşamadan sonra daha çok noktada, daha üstün hizmet anlayışıyla yolculuğumuzu sürdürmeye gayret göstereceğiz. Bugüne kadar her konuda şeffaf ve hesap verebilir bir pozisyonda çalışan şirketimiz, bundan sonra daha büyük bir sorumluluk duygusuyla çalışarak, büyümek ve daha kazançlı hale gelmek için tüm enerjisini kullanacak. Uyum Gıda'nın öngörülen büyümesinin ülkemizde perakende sektörünün gelişmesinde bir başarı örneği oluşturacağına inanıyoruz. Uyum Gıda'nın 9-10 Kasım 2010 tarihlerinde gerçekleşen halka arz sürecinde hisselerimize yeterli talep gelmiştir. Uyum'a ilgi gösteren ve büyümemize destek veren yerli ve yabancı ortaklarımıza teşekkür ederiz."

UYUM'UN HEDEFİ YÜZDE 100 BÜYÜMEK

Uyum Gıda, toplam hissenin yüzde 30'una karşılık gelen 6 milyon TL nominal değerli hisseyi, 9-10 Kasım 2010 tarihlerinde, talep toplama yöntemi ile 8,75 TL'den halka arz etmişti. Marketin hisselerine gelen nominal talep, yaklaşık 8,5 milyon TL düzeyinde oldu.

Uyum Gıda, halka arzdan elde ettiği 52,5 milyon TL'nin tamamını, 2011'de 40 yeni mağaza açmak için kullanacak. Böylece önümüzdeki yıl yüzde 100 büyümüş olacak. 2009'da 172 milyon TL ciro elde eden, 2010'u 200 milyon TL ciro ile kapatacak olan Uyum'un 2011 yılı ciro hedefi ise 400 milyon TL.