Alevilerden Tartan'a Teşekkür

Merkezi İzmir Konak'ta bulunan Alevi-Yol Kültür Derneği yöneticileri Konak Belediye Başkanı Dr

Alevilerden Tartan'a Teşekkür
Merkezi İzmir Konak'ta bulunan Alevi-Yol Kültür Derneği yöneticileri Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan'ı ziyaret ederek katkıları nedeniyle teşekkür plaketi sundu. Geçtiğimiz Eylül ayı içinde kimliği belirsiz kişiler tarafından kundaklanan Asarlık Cemevi'nde, olay sonrası güvenlik kamera sistemi kurulması için destek sağlayan Başkan Tartan,"Böyle bir olayın yaşanması gerçekten çok üzücü. Herkes, hangi kesimden olursa olsun, birbirinin yaşam tarzına saygılı olması gerekiyor" dedi.
Asarlık Alevi Yardımlaşma Kültür Derneği'nde meydana gelen kundaklama girişiminden sonra binanın güvenlik zafiyetinin ortaya çıktığını dile getiren Tartan; "Olaydan sonra yetkililerle görüştük. Binanın tadilatı ve kamera sistemi için desteklerimiz oldu. Biz toplumun her kesimine eşit mesafedeyiz. Böyle üzücü ve toplumu çatışmaya sürüklemeyi amaçlayan girişimleri her zaman kınıyoruz. Üstelik Alevi yurttaşlarımız yaşam biçimi olarak toplumun, laik demokratik cumhuriyetin her zaman en yürekli savunucularıdır" diye konuştu.
Alevi-Yol Kültür Derneği Başkanı İzzet Özketen, derneklerinin İzmir'de yer alan 4 şubesinden biri olan Asarlık Alevi Yardımlaşma Kültür Derneği'nde meydana gelen kundaklama girişimi sonrası yetkililere başvurduklarını ancak güvenlik kamerası olmadığı için suçluların tespit edilemediğini hatırlattı. Dernek olarak herhangi bir yerden gelirleri olmadıklarını belirten Özketen, "Başkan Dr. Hakan Tartan en zor anımızda bizlere destek verdi ve gerekli yardımları sağladı. Bu nedenle kendisine çok teşekkür ederiz" dedi.