Yurtta Hava Durumu

Yapılan son değerlendirmelere göre; öğle saatlerinde Edirne, Kırklareli, Zonguldak, Bartın ve Sinop, akşam saatlerinden sonra Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Hopa çevrelerinin hafif olmak üzere, yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor

Yapılan son değerlendirmelere göre; öğle saatlerinde Edirne, Kırklareli, Zonguldak, Bartın ve Sinop, akşam saatlerinden sonra Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Hopa çevrelerinin hafif olmak üzere, yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerde yer yer sis, Kayseri, Çorum, Bayburt, Erzincan, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır, Van ve Muş çevrelerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.
Hava sıcaklığı ülkemizin kuzey ve iç kesimlerinde 1 ila 3 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.
Rüzgar genellikle kuzey ve kuzeybatı, Trakya ve Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'da batı ve güneybatı yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette esecek. Bazı illerimizde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcakları ise şöyle:
Ankara: Parçalı bulutlu, sabah ve gece saatlerinde yer yer hafif sisli, 18
İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, 17
İzmir: Parçalı bulutlu, 20
Adana: Az bulutlu, 28
Antalya: Parçalı bulutlu, 25
Samsun: Parçalı zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra hafif olmak üzere, aralıklı sağanak yağışlı, 17
Trabzon: Parçalı zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra hafif olmak üzere, aralıklı sağanak yağışlı, 17
Erzurum: Parçalı ve az bulutlu, sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer hafif sisli, 14
Diyarbakır: Az bulutlu ve açık, 23